Zázračná kyselina hyalurónová: Vyhladenie vrások či porcia hydratácie pre pleť

Zázračná kyselina hyalurónová: Vyhladenie vrások či porcia hydratácie pre pleť
13. apríla 2023 4 minút čítania
Zázračná kyselina hyalurónová: Vyhladenie vrások či porcia hydratácie pre pleť

Kyselina hyalurónová je v kozmetickom priemysle známa svojimi účinkami na suchú pleť, ale aj ako účinný pomocník v boji proti starnutiu. Nielenže dodá suchej pleti potrebnú porciu hydratácie, ale vďaka doplneniu kyseliny hyalurónovej pomáha pleti v boji proti starnutiu. Čo je vlastne kyselina hyalurónová? V akých produktoch ANNEMARIE BÖRLIND ju nájdete?

Čo je kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová je cukor, ktorý produkuje samotné telo. Vzniká pomocou enzýmov priamo v bunkách. Ide v podstate o gélovú tekutinu, ktorá má v tele dôležité funkcie. Vďaka svojej štruktúre sa správa ako hubka, ktorá nasáva vodu a uvoľňuje ju podľa potreby.

Kyselina hyalurónová má aj významnú úlohu v ochrane nášho zdravia. Vďaka tomu, že vypĺňa priestory medzi bunkami, chráni organizmus pred baktériami a cudzorodými látkami. Dokáže transportovať aj výživné látky, ba dokonca významne vplýva na obnovu buniek a regeneráciu.

Ako funguje kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová viaže v tele vodu. Jeden gram kyseliny hyalurónovej dokáže naviazať aj šesť litrov vody! Jej úlohou v pokožke je vyživovať kolagén, vďaka ktorému je naša pleť plná a vyhladená. Preto sa vo vysokej miere využíva aj v estetickej medicíne. Injekčné výplne vrások, tváre či dekoltu sú vytvorené práve na báze kyseliny hyalurónovej.

Dospelý človek má v tele okolo 12g kyseliny hyalurónovej. Avšak po 25-tke produkcia kyseliny hyalurónovej klesá. Kvôli tomu sa objavujú prvé vrásky, prípadne ženy zaznamenajú, že ich pleť je suchšia. V 40-tke totiž jej obsah klesne na 40%! Preto je potrebné jej pravidelné dopĺňanie zvonka. V pokožke sa totiž udrží len 12 hodín.

Ako sa získava kyselina hyalurónová

V konvenčnej kozmetike sa používa živočíšna kyselina hyalurónová, ktorá môže vyvolávať alergické prejavy, predovšetkým citlivá pleť môže na ne intenzívne reagovať. Získava sa z kohútich hrebeňov. Značka ANNEMARIE BÖRLIND sa vyhradzuje voči používaniu živočíšnych ingrediencií. Ďalším významným argumentov je aj fakt, že živočíšne zložky nie sú v našom tele úplne rozložiteľné.

Preto sa v prírodnej kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND používa botanická kyselina hyalurónová, čo je vlastne rastlinná verzia tejto vysoko účinnej látky. Jej zloženie je podobné kyseline hyalurónovej v pleti. Získava sa z dvoch zdrojov:

  • extrakt z čínskej rôsolovky
  • sodium hyaluronate - biotechnologický odvodená kyselina hyalurónová

Produkty ANNEMARIE BÖRLIND s obsahom botanickej kyseliny hyalurónovej


Hyalurónové očné obklady

Unavený vzhľad očí, drobné vrásky a vy potrebujete rýchlu pomoc? Hyalurónové očné obklady poskytnú hydratáciu suchému očnému okoliu, ktoré začali trápiť vrásky. Tieto obklady účinkujú rýchlo, preto môžete vyzerať sviežo a oddýchnuto už za niekoľko minút!


Hydro gélová maska

Suchá pleť potrebuje svoju pravidelnú porciu hydratácie. Ako jej dodať vodu práve vtedy, keď to zúfalo potrebuje? Intenzívnou hydratačnou maskou! Hydro gélová maska je určená pre ženy, ktorým sa začínajú tvoriť vrásky z nedostatku vody v pleti. Poskytne pleti hydratáciu, sviežosť a zabezpečí optimálne udržiavanie vody v pleti.


BEAUTYSHOT Hydro booster intenzívny koncentrát

Naše BEAUTYSHOTY obsahujú koncentrované množstvo aktívnych prírodných látok podľa jednotlivých potrieb pleti. Tento BEAUTYSHOT Hydro booster obsahuje koncentrované množstvo kyseliny hyalurónovej. Je ideálny na krátkodobú, ale intenzívnu kúru pre suchú pleť. My ho odporúčame ako podklad pod hydro gélovú masku - zabezpečí transport účinných látok z pleťovej masky do hlbších vrstiev pleti.


NAJPREDÁVANEJŠÍ produkt: 2-fázový hyaluronshake

Tento malý zázrak, 2-fázový hyaluron shake s obsahom botanickej kyseliny hyalurónovej, dokáže stimulovať tvorbu kyseliny hyalurónovej samotným telom. Vďaka tomu vyhladí pleť, udržiava v nej hydratáciu a priaznivo pôsobí na dlhodobú regeneráciu pleti. Pleť je citeľne ,,napitá” vodou a vypnutá. Je vhodný ako plnohodnotná náhrada denného, prípadne nočného krému.

Súvisiace články