-25%

SOS Akut sprej s ceramidmi

Hodnotenie:
100%
SKU:600855
Bežná cena 22,90 € Znížená cena 17,18 €

Prírodný sprej akut je ideálnym riešením pre starostlivosť o pokožku po opaľovaní. Tento účinný sprej okamžite zmierňuje citlivosť, začervenanie a podráždenie pokožky. Špeciálne vyvinuté zloženie poskytuje rýchlu úľavu od svrbenia a pálenia, čím upokojuje začervenanú pokožku. Je praktickým pomocníkom, ktorý dodá vašej pokožke potrebnú starostlivosť a komfort po dni strávenom na slnku.

Dostupnosť: Skladom
SKU
600855

+ UPOKOJUJE POKOŽKU
- REDUKUJE ZAČERVENANIE

SOS Akut sprej od certifikovanej dermokozmetiky DADO SENS, ktorá pochádza z dielne známej prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind, je nápomocný vždy, keď je to potrebné, rýchlo utíši citlivú, začervenanú a podráždenú pokožku. Je určený aj ako podpora starostlivosti počas liečenia periorálnej dermatitídy, atopického ekzému a alergií, ale tiež je to praktický produkt, ktorý môžete použiť po opaľovaní a akýchkoľvek iných podráždeniach pokožky.

Pôsobí proti ľahkému začervenaniu pokožky, upokojuje pokožku a zmierňuje svrbenie a pálenie pokožky. Dodá pleti potrebnú hydratáciu. Obsahuje výťažok z koreňa sladkého drievka, ktorý upokojuje pokožku a ceramidy, ktoré pomáhajú zlepšiť ochrannú schopnosť pokožky, tým, že obnovujú a posilňujú lipidovú bariéru. Upokojujú podráždenie a urýchľujú hojenie pokožky.

Produkt neobsahuje žiadne syntetické vône, emulgátory a iné prísady, ktoré môžu podráždiť pokožku. Všetky produkty značky DADO SENS sú kontrolované v spolupráci s dermatologickými ústavmi a klinikami.

Nenanášajte na otvorené rany alebo na infikovanú pokožku.

8 ľudí vo veku 12 až 65 rokov s atopickým ekzémom (neurodermatitídou) vrátane zápalových lézií na predlaktí užívalo sprej SOS CARE akútny počas 10 dní s 2 aplikáciami denne. Výsledky používania SOS akut spreja preukázali:
+ vysokú vstrebateľnosť produktu
+ produkt upokojuje pokožku
+ sprej zlepšuje celkový stav pokožky
+ produkt je dobre znášaný s pokožkou v akútnom štádiu neurodermatídy

dado sens dermokzmetika benefitydado sens dermokzmetika benefitydado sens dermokzmetika benefity

Vlastnosti:

  • Upokojuje podráždenú pokožku, pálenie a svrbenie.
  • Hydratuje pokožku.
  • Zlepšuje celkový stav pokožky.

Vedeli ste?

Olej zo semien čiernych ríbezlí obsahuje dôležité mastné kyseliny, ktoré rovnomerne normalizujú funkcie pokožky, ako napríklad výsyp a iné podráždenia.

Aplikácia:

Kozmetický prípravok v prípade potreby niekoľkokrát denne nastriekajte na podráždenú pokožku a jemne votrite. Nenanášať na otvorené rany alebo na infikovanú pokožku. Nestriekajte do očí.

Podrobnosti
SKU600855
UrčenieDermostarostlivosť na telo
EAN4011140211719
VýrobcaDADO SENS
Typ pletiCitlivá pleť, DADO SENS Citlivá pokožka
Balenie50 ml
Write Your Own Review
Hodnotený produktSOS Akut sprej s ceramidmi
Your Rating
  • ALCOHOL Čistý, nedenaturovaný etylalkohol, konzumný alkohol. Získaný kvasením rastlín obsahujúcich škrob alebo cukor. Alkohol sa používa ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné zložky. Má tiež osviežujúci, sťahujúci, tonizujúci a konzervačný účinok a stimuluje cirkuláciu.
  • ALLANTOIN

    ALANTOÍN
    Prírodná aktívna látka, ktorá sa nachádza sa v kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND extrahuje z rastlín kostihoja a pagaštanu konského. Má silné upokojujúce, protizápalové účinky a dokáže zmierniť začervenanie a podráždenie. Okrem toho poskytuje pokožke intenzívnu hydratáciu a urýchľuje hojenie.

  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE

    BIO ALOE VERA
    Obsahuje až 160 živín a vyznačuje sa výborným zadržiavaním vody v pokožke. Aloe vera pozostáva z aminokyselín, vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré pomáhajú pleť regenerovať, hydratovať a zároveň má silné upokojujúce a protizápalové účinky.

  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT [OAT]

    EXTRAKT Z OVSA
    Obsahuje množstvo látok, ako sú avenanthramidy a beta-glukány, ktoré majú protizápalové, upokojujúce a liečivé vlastnosti. Tieto zložky pomáhajú zmierniť podráždenie, zlepšiť hydratáciu a stimulovať obnovu kožných buniek. Extrakt z ovsa je ideálny pre citlivú pokožku, pretože je hypoalergénny.

  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BETAINE Betaín je získavaný z cukrovej repy. Betaín sa viaže na keratín (štruktúrny proteín) vlasov a pokožky, má hydratačné účinky. Tiež znižuje statické napätie vo vlasoch.
  • BISABOLOL

    (ALFA-) BISABOLOL
    Pôsobí na pleť protizápalovo a upokojuje pokožku s antimikrobiálnym účinkom. Môže sa nachádzať v esenciálnom bergamotovom oleji, harmančekovom oleji a oleji kandejského stromu (vanilosmopsis erythropappa). Používame iba bisabolol z trvalo udržateľných plantáží, ktoré sú certifikované podľa FSC, s cieľom chrániť brazílske vysočiny dažďových pralesov.

  • CERAMIDE NP

    CERAMIDY
    Sú to lipidy, ktoré sú prirodzenou súčasťou bunkových membrán. Ceramidy sú zložené z esfingosinu a mastných kyselín. Tvoria 50% našej kožnej bariéry a sú nevyhnutné pre udržanie správnej hladiny kožnej vlhkosti, tvoria ochrannú vrstvu pokožky pred vplyvom radikálov a predčasným starnutím. Zabraňujú strate vlhkosti. Ceramidy sú získané kvasinkami biotechnologickými spôsobmi.

  • Ceramidy

    CERAMIDY
    Sú to lipidy, ktoré sú prirodzenou súčasťou bunkových membrán. Ceramidy sú zložené z esfingosinu a mastných kyselín. Tvoria 50% našej kožnej bariéry a sú nevyhnutné pre udržanie správnej hladiny kožnej vlhkosti, tvoria ochrannú vrstvu pokožky pred vplyvom radikálov a predčasným starnutím. Zabraňujú strate vlhkosti. Ceramidy sú získané kvasinkami biotechnologickými spôsobmi.

  • CHOLESTERYL HYDROXYSTEARATE Emulgátor získavaný z cholesterolu a kyseliny hydroxystearovej. Schopný viazať veľké množstvo vody a vytvára ochranný film na povrchu kože.
  • CITRIC ACID

    KYSELINA CITRÓNOVÁ
    Kyselina citrónová, získaná fermentačným procesom z kukuričného substrátu, je v kozmetickom priemysle neoceniteľná pre svoju schopnosť regulovať pH výrobkov. Taktiež podporuje obnovu kožných buniek, zvyšuje hydratáciu a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že odstraňuje odumreté bunky a podporuje svieži vzhľad.

  • ETHYLHEXYL STEARATE Etylhexyl-stearát. Olej rastlinného pôvodu, ktorý má priaznivý vplyv na pokožku. Rýchlo absorbčný a nemastný.
  • FAEX EXTRACT [YEAST] Výťažok z kvasníc. Obsahuje cenné polysacharidy známe ako beta glukány. Beta glukán má upokojujúci účinok, stimuluje syntézu kolagénu a posilňuje imunitný systém.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL CITRATE / LACTATE / LINOLEATE / OLEATE Emulgátor zo surových rastlín: rastlinné mastné kyseliny, kyselina citrónová a kyselina mliečna. Spojuje olej a vodu s emulziami a zanecháva pokožku príjemne vláčnu.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]

    SÓJOVÝ OLEJ
    Sójový olej predstavuje významný zdroj vitamínu E, esenciálneho vitamínu s vysokým potenciálom v boji proti voľným radikálom a predchádzaniu predčasnému starnutiu. Jeho bohatá zásoba antioxidantov napomáha nielen ochrane pokožky pred škodlivými vonkajšími vplyvmi, ale tiež posilňuje hydrolipidový plášť (ochrannú bariéru pleti).

  • HELIOTROPINE Vôňa prírodného pôvodu, vyskytujúca sa v liste fialky, čiernom korení, kôpru, anízu, sasafrasu, ylang-ylangu, muškátovom orechu alebo vanilke, z ktorých sa tiež extrahuje. Jeho vôňa je jemná, mäkká, krémová, púdrová, pripomínajúce arómu mandlí, niekedy s kvetinovým nádychom, je prirovnávaný k vanilke alebo čerešňovému kvetu. Okrem toho, že pôsobí ako vonná prísada v produktoch starostlivosti o pleť a telo, má za úlohu fixovať ďalšie vonné komponenty a maskovať pachy niektorých látok. Zmäkčuje pokožku, pôsobí ako konzervant, má antimikrobiálne účinky.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM]

    OLEJ ZO SEMIEN ŽERUŠNICE LÚČNEJ
    Tento olej je vylisovaný zo semien americkej rastliny meadowfoam. Je mimoriadne odolný proti oxidácii. Vysoká koncentrácia mastných kyselín s dlhým reťazcom spôsobuje, že sa pokožka cíti extrémne hodvábna, bez toho aby zanechala nepríjemne mastný film.

  • PANTHENOL
    PANTHENOL
    Alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu. Znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán.
  • PHENOXYETHANOL Konzervačná látka, ktorá sa pridáva do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky (zabraňuje rýchlemu odparovaniu), a tým chránila produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť. Táto bezfarebná, mierne viskózna olejovitá kvapalina, rozpustná vo vode a oleji, sa prirodzene vyskytuje napríklad v zelenom čaji alebo čakanke. Pridáva sa do pleťových prípravkov (podkladové a hydratačné krémy), telovej a vlasovej kozmetiky (šampóny, vlasové gély, kondicionéry, telové krémy) atď.
  • POTASSIUM CETYL PHOSPHATE Emulgátor. Táto povrchovo aktívna látka sa v kozmetike používa ako tenzid (čistiaci prostriedok) a zmenšuje povrchové napätie a umožňuje tvorenie emulzií. Nájdeme ju v šampónoch, pleťových čistiacich prostriedkoch, v produktoch ochrany proti slnečnému žiareniu a pod. Používa sa v kombinácii s inými emulgátormi v nízkej koncentrácii pre zlepšenie dlhodobej stability emulzií.
  • POTASSIUM SORBATE Sorban draselný. Prirodzene sa vyskytuje v nezrelých plodoch jarabiny. V kozmetických prípravkoch nachádza miesto ako alternatíva parabénov, funguje ako konzervačná látka. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak rastu plesní, kvasiniek a húb, zastavuje množenie mikroorganizmov a predlžuje trvanlivosť produktu.
  • SMITHSONITE EXTRACT Extrakt zo zinku. Zinok je dôležitý stopový prvok, ktorý podporuje regeneráciu pokožky a jej imunitného systému. Pre DADO SENS je extrahovaná z minerálnych hornín.
  • SORBITOL Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • STEARYL GLYCYRRHETINATE Mastná kyselina glycyrhizínová. Účinná zložka v oleji rozpustnej forme, získaná z koreňa sladkého drievka. Zmierňuje podráždenie.
  • SUCROSE STEARATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: Trstinový alebo repný cukor a rastlinné mastné kyseliny z rôznych rastlinných olejov. Viaže olej a vodu. Stará sa o hydratáciu pokožky.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE

    VITAMÍN E
    Je významný pre svoje antioxidačné účinky na pleť a vlasy, bojuje proti voľným radikálom, zabraňuje predčasnému starnutiu, zlepšuje hydratáciu a elasticitu pokožky. Pri aplikácii na vlasy podporuje rast, zvyšuje lesk a znižuje poškodenie vlasov spôsobené vonkajšími vplyvmi.

  • TRICAPRYLIN Tricaprylin je organická zlúčenina, ktorá sa získava z glycerínu a mastných kyselín. Má silné upokojujúce účinky na pokožku, tiež maskuje prírodné vône neparfumovaných zložiek v prípravku. Dokáže rozpúšťať ďalšie látky a uľahčuje absorpciu iných zložiek do pokožky. Derivovaný z rastlinného glycerínu a rastlinnej kyseliny kaprylovej.
  • HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE Hydrogenovaný škrobový hydrolyzát. Tieto cukrové zlúčeniny, odvodené z rastlinného škrobu, sa používajú ako základ a na ochranu ďalších účinných látok. Sú tiež zvlhčujúce.
  • SODIUM PHOSPHATE Biela, kryštalická, pevná látka, anorganická soľ kyseliny fosforečnej. Plní funkciu stabilizátora.
  • GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT [LICORICE] Extrakt získaný z koreňa sladkého drievka sa tradične používa v prírodnej medicíne a je obsiahnutý v gine, ktorý sa používa výlučne v sériách MEN.
Súvisiace produkty