Sprchový gel BODY CARE

Hodnotenie:
100%
SKU:601007
9,90 €
Sprchový gél pre zamatový pocit sviežosti, ktorý podporuje prirodzenú ochranu pokožky s príjemnou ovocnou vôňou.
Dostupnosť: Skladom
SKU
601007

ČISTÍ. REVITALIZUJE. ROZMAZNÁVA.

Prírodný sprchový gél z línie BODY CARE od certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND je určený pre normálnu pokožku. Zabezpečuje jemné čistenie pleti pre zamatový pocit sviežosti. Extrakt nektáru z rastliny Kleopatrina ihla podporuje prirodzenú ochranu proti voľným radikálom. Má antiseptický a protizápalový efekt. S výťažkom z lipových pukov pokožku spevňuje, revitalizuje a upokojuje.

Ovocná vôňa s éterickými olejmi pomaranča, mandarinky a vetiveru ( tzv.„Olej pokoja“) obaľuje pokožku do závoja ovocných a omamných vôní. Doprajte si stimulačný, rozmaznávací rituál telovej starostlivosti. Vôňa pripomína prechádzku slnkom dozretou ovocnou záhradou.

Vlastnosti:

  • Jemné čistenie a sviežosť.
  • Extrakt nektáru z rastliny Kleopatrina ihla - prirodzená ochrana, antiseptický a protizápalový efekt.

Vedeli ste?

Výťažok z pukov lipy striebristej, ktorá je súčasťou sprchového gélu, chráni pokožku a dodáva jej potrebnú vlhkosť.

Aplikácia:

Kozmetický prípravok naneste na vlhkú pokožku, jemne vmasírujte a následne dôkladne opláchnite vodou.

Podrobnosti
SKU601007
VýrobcaANNEMARIE BÖRLIND
Balenie200ml
EAN4011061219252
UrčenieNa telo
Write Your Own Review
Hodnotený produktSprchový gel BODY CARE
Your Rating
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • ARGININE Arginín. Aminokyselina: Aminokyseliny sú stavebné bloky bielkovín a prirodzene sa vyskytujú sa v zvlhčujúcich faktoroch (NMF) ľudskej pokožky. Na pokožke udržiavajú mierne kyslú povrchovú vrstvu (ochranný kyselinový plášť) a viažu vlhkosť.
  • AROMA [FRAGRANCE] Na parfumáciu výrobkov všeobecne sa používajú buď éterické oleje, extrakty z bylín a kvetov či ovocia. Ide o nesyntetické parfumácie. Prírodné extrakty a éterické oleje pôsobia nielen ako aromatická zložka, ale podporujú celkový pozitívny účinok výrobku.
  • BETAINE Betaín je získavaný z cukrovej repy. Betaín sa viaže na keratín (štruktúrny proteín) vlasov a pokožky, má hydratačné účinky. Tiež znižuje statické napätie vo vlasoch.
  • Mliečne Tenzidy

    MLIEČNE TENZIDY
    Známe aj ako alkylpolyglykozidy (APG) alebo cukrové tenzidy, sú jemné povrchovo aktívne látky (tenzidy) získavané z prírodných zdrojov, najčastejšie z rastlinných olejov a cukru. Poskytujú jemné čistiace účinky bez vysušovania.

  • CITRIC ACID

    KYSELINA CITRÓNOVÁ
    Kyselina citrónová, získaná fermentačným procesom z kukuričného substrátu, je v kozmetickom priemysle neoceniteľná pre svoju schopnosť regulovať pH výrobkov. Taktiež podporuje obnovu kožných buniek, zvyšuje hydratáciu a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že odstraňuje odumreté bunky a podporuje svieži vzhľad.

  • DISODIUM COCOYL GLUTAMATE Aktívna čistiaca látka / povrchovo aktívna látka. Veľmi mierna a veľmi ľahko biologicky rozložiteľná povrchovo aktívna látka rastlinného pôvodu (na báze kokosového oleja a glukózy).
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL OLEATE Emulgátor zo surových rastlín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina olejová. Spojuje olej a vodu.
  • INULIN Polysacharid z koreňa čakanky. Má vyživujúce a ošetrujúce účinky na vlasy a pokožku.
  • KNIPHOFIA UVARIA NECTAR

    EXKRAKT Z BIO FAKĽOVKY
    Extrakt bio fakľovky, ekologicky pestovaný, je bohatý na cukry, aminokyseliny a minerály, poskytuje intenzívnu hydratáciu, má upokojujúce účinky na pokožku a efektívne chráni bunky pred škodlivým pôsobením voľných radikálov.

  • LAURYL GLUCOSIDE Povrchovo aktívna, neiónová látka, ktorá pomáha zlúčiť dohromady vodu, oleje a nečistoty tak, aby mohla byť pokožka bez problémov očistená. Je vyrobená z glukózy a lauryl alkoholu. V prírodnej kozmetike sa používa ako tenzid, ktorý dokáže nahradiť sulfáty a ďalšie penivé chemikálie. Je súčasťou čistiacich produktov, šampónov alebo sprchových gélov. Vytvára bohatú penu a je vhodná aj pre deti a citlivú kožu. Je šetrný k pokožke, nevysušuje a nedráždi a udržuje jej rovnováhu. Je biologicky odbúrateľný a šetrný k životnému prostrediu.
  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • PCA GLYCERYL OLEATE Prirodzene sa vyskytuje v olejoch a tukoch z ktorých sa získava zmydelnením a esterifikáciou. Jedná sa o svetlo jantárovú až žltú tekutinu, ktorá môže pochádzať napríklad z arašidového alebo pekanového oleja. V kozmetických produktoch plní funkciu zmäkčovadla, vyhladzuje pokožku a zvláčňuje ju. Nájdeme ju tiež vo vlasovej kozmetike. Viaže vlhkosť a udržuje pleť a vlasy jemné a vláčne.
  • POTASSIUM SORBATE Sorban draselný. Prirodzene sa vyskytuje v nezrelých plodoch jarabiny. V kozmetických prípravkoch nachádza miesto ako alternatíva parabénov, funguje ako konzervačná látka. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak rastu plesní, kvasiniek a húb, zastavuje množenie mikroorganizmov a predlžuje trvanlivosť produktu.
  • SODIUM BENZOATE Sodná soľ kyseliny benzoovej, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí - brusniciach, marhuliach, jablkách, hubách, škorici, klinčekoch a čajoch. Používa sa predovšetkým ako konzervant. Má antimikrobiálne účinky, zabraňuje množeniu baktérií, ale nezabíja ich. Je tiež ľahko antimykotický, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami.
  • SODIUM CHLORIDE Chlorid sodný/kuchynská soľ. Chlorid sodný je soľ, ktorá sa prirodzene vyskytuje v morskej vode alebo ako kamenná soľ. Používa sa predovšetkým ako zahusťovadlo prípravkov, prípadne pomáha znižovať ich viskozitu. Má tonizačné, čistiace, antiseptické, abrazívne a adstrigentné účinky. Na pleť pôsobí hydratačne, ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je potom spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.
  • SODIUM COCOYL GLUTAMATE Sodium Cocoyl Glutamate je prírodný tenzid, povrchovo aktívna látka, ktorá pomáha spojiť vodnú a olejovú zložku. Vďaka tomu pomáha odstraňovať nečistoty, v prírodnej kozmetike nahrádza funkciu sulfátov. Je vhodný aj pre citlivú pokožku, nedráždi a zbytočne nevysušuje. Vyrába sa najčastejšie z kokosového oleja. Nájdeme ho v šampónoch, v sprchových alebo čistiacich pleťových gelích.
  • SODIUM LAUROYL GLUTAMATE Aktívna čistiaca látka / povrchovo aktívna látka. Veľmi mierna a veľmi ľahko biologicky rozložiteľná povrchovo aktívna látka rastlinného pôvodu (na báze kokosového oleja a glukózy).
  • SODIUM LAUROYL GLUTAMATE Aktívna povrchovo čistiaca látka rastlinného pôvodu, SLSA. Mierny tenzid získavaný z kokosového oleja. Ide o organickú soľ, ktorá pomáha z pokožky i vlasov odstraňovať nadbytočný maz a nečistoty bez toho, aby ju zbytočne dráždila alebo vysušovala. Používa sa aj v detských produktoch.
  • TILIA TOMENTOSA BUD EXTRACT Výťažok z pukov lipy striebristej z ekologického poľnohospodárstva. Čerstvé lipové puky sa zbierajú iba v určitej dobe roka. Extrakt sa získava kryokontrakciou, špeciálnou jemnou extrakčnou metódou, ktorá umožňuje získať maximálnu úroveň hodnotných filmotvorných a zvlhčujúcich zložiek z lipových púčikov. Výťažok chráni vlasy, dodáva im vlhkosť a väčší objem, zlepšuje ich rozčesateľnosť.