Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Opaľovací Anti-aging DNA Protect krém SPF 30

Hodnotenie:
100%
SKU:788
32,90 €
Opaľovací anti-aging DNA Protect krém ponúka vysokú ochranu pred slnečným žiarením ako aj aktívnu ochranu buniek a DNA. Je vhodný pre pokožku vystavenú nebezpečnému slnečnému UV žiareniu a pokožke trpiacej pigmentovými škvrnami.
Dostupnosť: Skladom
SKU
788

CHRÁNI. OPRAVUJE. POSILŇUJE.

Vodeodolný prírodný protistarnúci opaľovací krém DNA Protect s ochranným faktorom SPF 30 od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND poskytuje pokožke vysokú ochranu pred slnečným žiarením a zároveň aktívnu ochranu kožných buniek až na úrovni DNA.

Jeho spoľahlivá a bezpečná ochrana s ochranným faktorom SPF 30 proti škodlivým slnečným UVA i UVB lúčom spĺňa najnovšie štandardy Európskej komisie proti UVA a UVB žiareniu.

Tento výnimočný kozmetický produkt obsahuje prírodný komplex DNA-Protect, ktorý bol v našich Börlindských laboratóriách špeciálne vyvinutý na ochranu pokožky vystavenej nebezpečnému UV žiareniu a na ochranu pokožky s pigmentovými škvrnami. Tento komplex výnimočných rastlinných ingrediencií dokáže neutralizovať kyslíkové radikály, ktoré sa tvoria vplyvom UV žiarenia, chráni kožné bunky proti oxidačnému stresu a pomáha naprávať ich DNA, čím minimalizuje poškodenie buniek* a tvorbu pigmentácií.

Opaľovací krém DNA Protect SPF 30 zabraňuje predčasnému starnutiu pleti a posilňuje jej prirodzený obranný mechanizmus. DNA kožných buniek je tak lepšie chránená v prípadoch zvýšeného vystavovania kože UV žiareniu.

Rastlinné ingrediencie ako vitamín E a extrakt z riasy kombu v tomto kozmetickom produkte posilňujú odolnosť a obrany schopnosť kože. Anti-aging komplex chráni proti predčasnému starnutiu pokožky spôsobené UV žiarením. Mladistvé vyžarovanie je tak uchované na dlhšiu dobu.

Bezpečne a spoľahlivo chráni pokožku pred UVA a UVB žiarením až na úrovni DNA. Je mimoriadne vhodný pre ľudí s pigmentovými škvrnami. Chráni kožné bunky pred oxidačným stresom a tvorbou pigmentových škvŕn vplyvom UV žiarenia. Zabraňuje predčasnému starnutiu pleti a posilňuje prirodzený obranný mechanizmus kože.

V prípravkoch na ochranu pred slnkom nepoužívame UV filtre oxybenzón a oktinoxát, ktoré poškodzujú koralové útesy.

Vlastnosti:

  • Bez mikroplastov a derivátov minerálnych olejov.
  • Spoľahlivá ochrana pred slnečným žiarením.
  • Obsahuje prírodný komplex DNA-Protect.

Vedeli ste?

Krém sa odporúča aplikovať na časti tváre a dekoltu. Práve kvôli svojmu výnimočnému zloženiu je vhodný na každodenné používanie bez ohľadu na ročné obdobie.

Aplikácia:

Krém naneste pred pobytom na slnku. Vyhnite sa intenzívnemu poludňajšiemu slnku. Krém chráni pokožku proti slnečnému žiareniu. Je vodeodolný, preto pri pobyte vo vode ho aplikujte znova podľa potreby.

*Ako UV žiarenie poškodzuje DNA buniek?
Vedci zistili, že UV žiarenie (predovšetkým typu A) poškodzuje DNA kožných buniek a podieľa sa na vzniku génových mutácií, ktoré môžu zohrávať rolu pri vzniku rakoviny kože. UV žiarenie totiž preniká až do kožných buniek a tam poškodzuje reťazec DNA, čo sa prejaví tvorbou nevhodnej väzby medzi jednotlivými stavebnými prvkami DNA v rámci jedného vlákna DNA reťazca. To môže mať za následok hromadenie mutácií, tie neskôr môžu viesť až k nekontrolovateľnému deleniu buniek a k potenciálnej tvorbe nádoru.

Podrobnosti
SKU788
VýrobcaANNEMARIE BÖRLIND
Balenie50ml
EAN4011061007880
UrčenieSlnečná ochrana
Typ pletiAnti-aging
Write Your Own Review
Hodnotený produktOpaľovací Anti-aging DNA Protect krém SPF 30
Your Rating
  • ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT

    EXTRAKT Z REBRÍČKA OBYČAJNÉHO
    Je významný svojimi mnohostrannými účinkami na pokožku. Aktívne stimuluje cirkuláciu krvi, čo prispieva k lepšej výžive a regenerácii pokožky, zatiaľ čo jeho spevňujúce vlastnosti pomáhajú zlepšovať jej elasticitu a pevnosť. Protizápalové a antibakteriálne účinky tohto extraktu sú ideálne pre boj proti kožným problémom, ako sú akné, podráždenie či začervenanie.

  • ALCOHOL Čistý, nedenaturovaný etylalkohol, konzumný alkohol. Získaný kvasením rastlín obsahujúcich škrob alebo cukor. Alkohol sa používa ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné zložky. Má tiež osviežujúci, sťahujúci, tonizujúci a konzervačný účinok a stimuluje cirkuláciu.
  • ALLANTOIN

    ALANTOÍN
    Prírodná aktívna látka, ktorá sa nachádza sa v kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND extrahuje z rastlín kostihoja a pagaštanu konského. Má silné upokojujúce, protizápalové účinky a dokáže zmierniť začervenanie a podráždenie. Okrem toho poskytuje pokožke intenzívnu hydratáciu a urýchľuje hojenie.

  • ALUMINA Oxid hlinitý. Na povrch mikronizovaného oxidu titaničitého/farebných pigmentov sa nanášajú malé množstvá oxidu hlinitého. Stabilizuje UV filtre a farbivá, pričom optimalizuje ich účinky.
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • AROMA [FRAGRANCE] Na parfumáciu výrobkov všeobecne sa používajú buď éterické oleje, extrakty z bylín a kvetov či ovocia. Ide o nesyntetické parfumácie. Prírodné extrakty a éterické oleje pôsobia nielen ako aromatická zložka, ale podporujú celkový pozitívny účinok výrobku.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BENZYL SALICYLATE Benzyl salicylate. Číra bezfarebná tekutina so sladkou kvetinovou vôňou. Prísada, ktorá chráni produkty pred znehodnotením prostredníctvom absorpcie, odrazu alebo rozptylu UV žiarenia. Tieto zložky môžu byť použité aj k ochrane vlasov pred UV žiarením. Maskuje základný zápach, do prípravku sa pridáva za účelom vône.
  • BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE Filter svetla. Obzvlášť účinná (širokospektrálna) látka s filtrom svetla, schválená v celej EÚ, ktorá umožňuje používať vyvážené prípravky na ochranu proti slnečnému žiareniu s vysokými SPF, a ktorá tiež ponúka veľmi dobrú ochranu pred UVA žiarením.
  • CALCIUM ALGINATE Alginát vápenatý je polysacharid získaný z hnedých rias. Používa sa tiež na zachytenie enzýmov. Používa sa ako prírodný gélový prostriedok.
  • CANDELILLA / JOJOBA / RICE BRAN POLYGLYCERYL-3 ESTERS Zlúčenina z vosku mliečnika, jojobového vosku a ryžového vosku. Koemulgátor, ktorý spôsobuje, že pokožka je príjemná a ľahká. Nezanecháva biele stopy.
  • CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE Neutrálny rastlinný olej, získaný z kokosového orecha. Olej má dlhú životnosť a ponúka vynimočnú kompatibilitu s kožou. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva za sebou mastný lesk.
  • CETEARYL ALCOHOL Cetyl / stearylalkohol. Zmes dvoch mastných alkoholov cetylalkoholu a stearylalkoholu. Prírodný rastlinný emulgátor, ktorý zahusťuje emulzie a má stabilizačný účinok.
  • CITRAL Prírodná vôňa vyskytujúca sa v mnohých esenciálnych olejoch. Nájdeme ho napr. v citróne - hlavne citrónovej kôre, bergamote, tymiáne.
  • CITRIC ACID

    KYSELINA CITRÓNOVÁ
    Kyselina citrónová, získaná fermentačným procesom z kukuričného substrátu, je v kozmetickom priemysle neoceniteľná pre svoju schopnosť regulovať pH výrobkov. Taktiež podporuje obnovu kožných buniek, zvyšuje hydratáciu a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že odstraňuje odumreté bunky a podporuje svieži vzhľad.

  • CITRONELLOL Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Napr. Lemongrass, geránium, bazalka, harmanček, santalové drevo, levanduľa.
  • DICAPRYLYL CARBONATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE Transparentný filter. Látka UVA filtra, schválená v celej EÚ, ktorá je súčasťou produktov na opaľovanie proti UV žiareniu (A a B).
  • DISODIUM URIDINE PHOSPHATE Uridín fosfát / účinná látka Získavaná kvasením z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Pomáha pri oprave DNA.
  • DISTARCH PHOSPHATE Modifikovaný kukuričný škrob. Viaže vlhkosť a v kozmetických výrobkoch vytvára príjemne ľahký pocit.
  • ETHYL FERULATE Antioxidant / aktívna látka. Získaná z Ferulovej kyseliny (ryže) a etanolu fermentáciou kvasiniek. Pomáha absorbovať UV žiarenie a chráni pred voľnými radikálmi.
  • ETHYLHEXYL SALICYLATE Transparentný filter. Látka UVB filtra schválená v celej EÚ. Redukuje prienik svetla (alebo niektoré vlnové dĺžky svetla). Pre vyváženú ochranu proti slnečnému žiareniu vyžaduje UVA pridruženého "filter partnera", ktorý spoľahlivo chráni pred UV žiarením.
  • ETHYLHEXYL TRIAZONE Transparentný filter. Účinný UVB filter, schválený v celej EÚ. Pre vyváženú ochranu proti slnečnému žiareniu vyžaduje UVA pridruženého "filter partnera", ktorý spoľahlivo chráni pred UV žiarením.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL STEARATE Emulgátor z rastúcich surovín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina stearová. Spojuje olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN]

    SÓJOVÝ OLEJ
    Sójový olej predstavuje významný zdroj vitamínu E, esenciálneho vitamínu s vysokým potenciálom v boji proti voľným radikálom a predchádzaniu predčasnému starnutiu. Jeho bohatá zásoba antioxidantov napomáha nielen ochrane pokožky pred škodlivými vonkajšími vplyvmi, ale tiež posilňuje hydrolipidový plášť (ochrannú bariéru pleti).

  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]

    SLNEČNICOVÝ OLEJ
    Pôvodom z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Podobá sa lipidom v našom kožnom tkanive. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti.

  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT Extrakt z kombu riasy ("zlatej morskej riasy"). Kombu riasa je pôvodom z prílivovej oblati severného Atlantiku, a má schopnosť chrániť sa proti slnku, ku ktorému je niekedy vystavená pri odlive. Ochrannými látkami, ktoré obsahuje, môže lepšie ochrániť pokožku pred negatívnymi vplyvmi nadmerného vystavenia UV žiareniu a má protizápalové vlastnosti.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • MICROCRYSTALLINE CELLULOSE Mikrokryštalická celulóza. Získaná hydrolýzou rastlinnej celulózy. Funguje aj ako emulgátor a celkovo stabilizuje prípravok, predlžuje mu tak trvanlivosť. Dodáva textúru tým, že upravuje viskozitu, znižuje transparentnosť a zlepšuje kĺzavosť prípravku.
  • PANTHENOL
    PANTHENOL
    Alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu. Znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán.
  • CELLIGENT® Emulgátory z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín a rastinná kyselina olejová.
  • POLYHYDROXYSTEARIC ACID Emulgátor. Pochádza z rastlinných surovín, najčastejšie z ricínového oleja. Znižuje povrchové napätie látok a podporuje ich vzájomnú väzbu. Zlepšuje roztierateľnosť a konzistenciu pleťových krémov, telových mliek a veľmi často sa pridáva do výrobkov na opaľovanie, pretože podporuje dobré rozloženie pigmentov. Vyhladzuje. Kyselina polyhydroxystearová sa používa aj vo výrobkoch dekoratívnej kozmetiky. Vhodná pre vegánov.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY] Rozmarínový extrakt z ekologického poľnohospodárstva. Má antioxidačné a stimulačné vlastnosti. Chráni pokožku. Má čistiace schopnosti a podporuje detoxikáciu. Je antiseptický, protizápalový a antimikrobiálny, pleť dokáže vyčistiť, zjemniť a upokojiť. Je vhodnejší na mastnejšie typy, avšak neuškodí ani normálnej, zmiešanej alebo suchej pleti. Stimuluje vlasové korienky, zastavuje tak vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Okrem iného dodáva lesk a objem.
  • SODIUM STEAROYL LACTYLATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: kyselina mliečna (rastlinného pôvodu) a rastlinná kyselina stearová. Viaže olej a vodu. Absorpuje vodu a má schopnosť stabilizovať celý produkt, čím predlžuje jeho životnosť. Nie je to alergén a nemá žiadne negatívne účinky na zdravie.
  • SORBITOL Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • STEARIC ACID Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa získava z rastlinných tukov. Slúži ako emulgátor a pomáha spájať vodu a olej v kréme. Kyselina stearová slúži tiež ako detergent, pomáha odstraňovať nečistoty a špinu a zlepšuje čistiace schopnosti produktu. Vyhladzuje. Kyselinu stearovú môžeme nájsť napríklad v krémoch alebo v mydlách.
  • SUCROSE PALMITATE Sucrose palmitate je cukrový ester zo sacharózy a mastných kyselín pochádzajúcich z palmového oleja z obnoviteľných zdrojov. Používa sa ako jemný emulgátor, zlepšuje štruktúru výrobkov a pôsobí ako povrchovo aktívna látka. Zmäkčuje pokožku, vyhladzuje, má dobré čistiace schopnosti. Udržuje vyváženú hydratáciu pleti a vytvára prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Podporuje tvorbu nových kožných buniek.
  • TITANIUM DIOXIDE Oxid titaničitý. Prírodný minerál. V prírode sa nachádza v mineráloch (anatas, rutilu a brookit). Používa sa ako pigment (titánová beloba). Patrí k najrozšírenejším a najpoužívanejším bielym pigmentom, pretože má výrazný jas a vysoký bod lomu. Zaisťuje nepriehľadnosť kozmetických prípravkov. Je to extrémne stabilná látka, ktorá poskytuje ochranu pred UVA i UVB žiarením .
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE

    VITAMÍN E
    Je významný pre svoje antioxidačné účinky na pleť a vlasy, bojuje proti voľným radikálom, zabraňuje predčasnému starnutiu, zlepšuje hydratáciu a elasticitu pokožky. Pri aplikácii na vlasy podporuje rast, zvyšuje lesk a znižuje poškodenie vlasov spôsobené vonkajšími vplyvmi.

  • VIOLA TRICOLOR EXTRACT Výťažok z fialky trojfarebnej Bioflavonoidy a slizy obsiahnuté v extrakte majú protizápalový účinok a zmierňujú podráždenie. Používa sa v produktoch SUN a AFTER SUN. Používa sa aj pre svoje protizápalové a vyrovnávacie účinky na pleť. Lieči akné, rôzne druhy ekzémov, kožné vredy, zapareniny, spáleniny a je vhodná aj pri seboroickej dermatitíde a lupienke.
  • XANTHAN GUM Xanthan. Polysacharid, ktoré produkujú mikroorganizmy z rastlinných substrátov, ktoré obsahujú cukor. Gél/zahusťovadlo, stabilizátor emulzií. Xantanová guma je látka prírodného pôvodu. Vyrába sa fermentáciou kukuričného škrobu s baktérií Xanthomonas campestris. Na pleť pôsobí hydratačne. Je vhodnejšia na suchší typ pleti, kde spomaľuje a bojuje proti šupinateniu. Tiež zvyšuje pevnosť a pružnosť pokožky a vytvára ochranný film.