-20%

Ľahký regeneračný nočný krém anti-aging SYSTEM ABSOLUTE pre zrelú pleť

Hodnotenie:
96%
SKU:847
Bežná cena 69,90 € Znížená cena 55,92 €

Regeneračný nočný krém s ľahším zložením pre zrelé ženy s normálnou až zmiešanou pleťou. Posilňuje pružnosť pleti počas spánku. Vďaka obsahu kyseliny hyalurónovej vloženej do 3D matrixu (3D Hyaluronic Acid) je pleť po prebudení hladká, spevnená a žiarivo krásna. Tento krém zabezpečuje maximálnu hydratáciu a aktiváciu nového kolagénu a elastínu pre mladistvejší vzhľad pleti bez vrások.

Dostupnosť: Skladom
SKU
847

REGENERUJE. SPEVŇUJE. VYHLADZUJE.

Regeneračný protivráskový nočný krém z produktovej línie System Absolute Anti-Aging od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND vo verzii LIGHT je určený je určený na nočnú starostlivosť o zrelú pleť. LIGHT verzia znamená, že tento kozmetický produkt má ľahšiu textúru a je určený pre zrelé ženy i mužov s normálnou až zmiešanou pleťou, ktoré uprednostňujú ľahšie textúry anti-aging krémov.

Má intenzívny anti-aging účinok na pokožku, ktorú revitalizuje a dodáva jej stratenú vitalitu. Aktivuje produkciu kolagénu a elastínu, pleť sa vyhladí a vrásky sa zmiernia. Pleť sa počas noci stáva viditeľne pevnejšou a pružnejšou. Účinná textúra sa stará o zregenerovaný vzhľad na druhý deň ráno. Krém dokáže účinne pleť spevniť a redukovať existujúce línie a vrásky. Výsledkom je sviežejšia a hladšia pokožka.

Unikátna funkčnosť 3D matrix technológie

3D Matrix je revolučná technológia v boji proti starnutiu. Na rozdiel od tradičných produktov, ktorých účinnosť väčšinou vrcholí v prvých hodinách a potom klesá, 3D Matrix technológia zaručuje postupné uvoľňovanie aktívnych hydratačných a regeneračných látok v rôznych vrstvách pokožky po celý deň. To zabezpečuje nielen hlbšiu penetráciu, ale aj dlhodobejší efekt hydratácie a regenerácie. Tento inovatívny prístup neustále vyživuje pokožku, čím viditeľne znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a rovnomernosť tónu pleti. Aktívne zložky prenikajú hlboko do pokožky a pôsobia presne tam, kde je to najviac potrebné, čo poskytuje pokožke dostatok času na ich absorpciu a maximalizuje ich anti-aging účinok.

Výsledkom je komplexný systém hydratácie, regenerácie a anti-agingu, ktorý účinne zasahuje do všetkých vrstiev pokožky. Tento viacúrovňový prístup ponúkaný radou System Absolute od Annemarie Börlind je ideálny pre zrelú pokožku, ktorá čelí rôznym výzvam, ako sú suchosť, strata elasticity, vrásky a iné viditeľné znaky starnutia. Produkty System Absolute sú preto perfektnou voľbou pre ženy, ktoré hľadajú cielenú a intenzívnu anti-aging starostlivosť. Navyše, všetky naše produkty sú vyrobené z čisto prírodných zložiek, čo zabezpečuje nielen vysokú kvalitu, ale aj etickú a zodpovednú starostlivosť o vašu pleť aj našu planétu.

Hlavné vlastnosti 3D Matrix Anti-Aging System Absolute:
1. Cielená regenerácia - maximalizuje efektivitu účinku aktívnych látok pri obnove pokožky a vyhladzovaní vrások
2. Hĺbková hydratácia - pomáha udržať pokožku pružnú a znižuje výskyt línií a vrások.
3. Zlepšenie pružnosti a pevnosti - aktívne zložky podporujú syntézu kolagénu a elastínu, čo vedie k zlepšeniu pružnosti a pevnosti pokožky.
4. Jednotný tón pleti -pomáha redukovať pigmentové škvrny a zjednocuje tón pleti, čím pokožka získava rovnomerný a žiarivý vzhľad.

Inovácia s kyselinou hyalurónovou (3D Hyaluronic Acid)

Produkty zo série System Absolute od Annemarie Börlind obsahujú prírodnú formu kyseliny hyalurónovej v integrovanej 3D matrix technológii, ktorá zaisťuje komplexnú hydratáciu, ochranu a obnovu pre zrelú pokožku. Táto jedinečná formulácia využíva trojrozmerné molekuly kyseliny hyalurónovej, aby poskytla hlbokú a trvalú starostlivosť v rozličných vrstvách pokožky.

1. Vysokomolekulárna kyselina hyalurónová - vytvára na povrchu pokožky hydratačný film, ktorý zabraňuje úniku vlhkosti z pokožky a dodáva okamžitý pocit hydratácie.
2. Strednomolekulárna kyselina hyalurónová sa absorbuje do stredných vrstiev epidermy, kde prispieva k dlhodobej hydratácii a zlepšuje celkovú pružnosť a pevnosť pokožky.
3. Nízkomolekulárna kyselina hyalurónová preniká do najhlbších vrstiev pokožky, stimuluje pokožku k tvorbe vlastnej kyseliny hyalurónovej a podporuje regeneračné procesy.

Vlastnosti:

  • Viditeľne spevňuje pleť a dodáva jej pružnosť
  • Zlepšuje proces regenerácie pleti cez noc
  • Redukuje existujúce línie a vrásky

Vedeli ste?

Nočný krém LIGHT má ľahšiu konzistenciu a je určený pre zrelú zmiešanú pleť, pričom koncentrácia účinných látok je zachovaná ako pri kémoch klasickej hutnej konzistencie.

Aplikácia:

Kozmetický prípravok naneste na celú tvár, krk a dekolt každý večer po aplikácii Anti-aging séra z rovnakej produktovej línie System Anti-aging od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND.

Podrobnosti
SKU847
VýrobcaANNEMARIE BÖRLIND
Balenie50ml
EAN4011061008474
UrčenieNočné krémy
Typ pletiAnti-aging
Produktová líniaSYSTEM ABSOLUTE
Write Your Own Review
Hodnotený produktĽahký regeneračný nočný krém anti-aging SYSTEM ABSOLUTE pre zrelú pleť
Your Rating
  • ALCOHOL Čistý, nedenaturovaný etylalkohol, konzumný alkohol. Získaný kvasením rastlín obsahujúcich škrob alebo cukor. Alkohol sa používa ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné zložky. Má tiež osviežujúci, sťahujúci, tonizujúci a konzervačný účinok a stimuluje cirkuláciu.
  • ALLANTOIN

    ALANTOÍN
    Prírodná aktívna látka, ktorá sa nachádza sa v kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND extrahuje z rastlín kostihoja a pagaštanu konského. Má silné upokojujúce, protizápalové účinky a dokáže zmierniť začervenanie a podráždenie. Okrem toho poskytuje pokožke intenzívnu hydratáciu a urýchľuje hojenie.

  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE

    BIO ALOE VERA
    Obsahuje až 160 živín a vyznačuje sa výborným zadržiavaním vody v pokožke. Aloe vera pozostáva z aminokyselín, vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré pomáhajú pleť regenerovať, hydratovať a zároveň má silné upokojujúce a protizápalové účinky.

  • ALUMINUM / MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE Stearát hliníka / hydroxidu horečnatého. Reakčný produkt hydroxidu hlinitého / horčíka (používaný vo farmácii ako prostriedok proti páleniu záhy) s kyselinou stearovou (z rastlinných olejov). Je to pomocná látka, ktorá pomáha stabilizovať emulzie voda v oleji.
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • ARGININE Arginín. Aminokyselina: Aminokyseliny sú stavebné bloky bielkovín a prirodzene sa vyskytujú sa v zvlhčujúcich faktoroch (NMF) ľudskej pokožky. Na pokožke udržiavajú mierne kyslú povrchovú vrstvu (ochranný kyselinový plášť) a viažu vlhkosť.
  • AROMA [FRAGRANCE] Na parfumáciu výrobkov všeobecne sa používajú buď éterické oleje, extrakty z bylín a kvetov či ovocia. Ide o nesyntetické parfumácie. Prírodné extrakty a éterické oleje pôsobia nielen ako aromatická zložka, ale podporujú celkový pozitívny účinok výrobku.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BEHENYL ALCOHOL Behenylalkohol. Tuková zložka (mastný alkohol) získaná zo semien stromu moringa. Prirodzene sa vyskytuje aj v ľudskej pokožke. Stará sa o pokožku a je zahusťovadlom pre emulzie. ,
  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BENZYL BENZOATE Benzyl benzoate. Vôňa. Maskuje prirodzenú arómu neparfumovaných zložiek vďaka jeho balzamickej aróme. Zároveň sa používa ako konzervant a rozpúšťadlo (rozpúšťa ďalšie látky v prípravku). Nájdeme ju napr. v bobuľovitých plodoch a získava sa napr. z esenciálných olejov napríklad ylang-ylangu, škorice alebo benzoe.
  • BETAINE Betaín je získavaný z cukrovej repy. Betaín sa viaže na keratín (štruktúrny proteín) vlasov a pokožky, má hydratačné účinky. Tiež znižuje statické napätie vo vlasoch.
  • BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS [RAPESEED] Repkové steroly. Rastlinné steroly z repkového oleja majú podobnú štruktúru ako ľudský a zvierací cholesterol. Repkové semeno obsahuje vitamín E, ktorý zlepšuje stav pleti a vlasov a dodáva im pružnosť. Rastlinné steroly sa používajú ako povrchovo aktívne látky a rastlinné emulgátory na stabilizovanie emulzií. Majú anti-agingový efekt, a významne sa podieľajú na obnove buniek.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]

    BAMBUCKÉ MASLO
    Tuhý rastlinný tuk získaný zo semien afrického stromu. Pre pokožku má množstvo benefitov - hydratuje, regeneruje, zvyšuje jej elasticitu, zmierňuje vrásky a podporuje hojenie. Zároveň pôsobí protizápalovo a je vhodné pre všetky typy pleti, vrátane citlivej.

  • CAESALPINIA SPINOSA GUM Tara guma. Polysacharid zo semien stromu Tara. Používa sa v kozmetike ako prírodná gélová látka s hydratačnými vlastnosťami a ako zásobník aktívnych zložiek.
  • CAPRYLYL CAPRYLATE / CAPRATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • CAPRYLYL CAPRYLATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL [SAFFLOWER] Svetlicový olej. Svetlica je oranžovo-kvitnúca euroázijská rastlina so semenami, ktoré produkujú jedlý olej. Vyhladzuje pokožku a je vysoko koncentrovaný obsahom kyseliny linolovej.
  • CERA ALBA [BEESWAX]

    VČELÍ VOSK
    Včelí vosk je prírodná látka so širokým spektrom využitia, ktorá chráni, vyživuje a zvlhčuje pokožku pier a celého tela, a efektívne zabraňuje jej vysúšaniu. Okrem toho má významné regeneračné a upokojujúce účinky, ktoré pomáhajú zlepšovať stav pokožky a podporovať jej obnovu.

  • CETEARYL ETHYLHEXANOATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • CETYL PALMITATE Cetyl palmitát. Mastná zložka rastlinného pôvodu. Zahusťovadlo. Stará sa o pokožku.
  • CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN] Karagenan. Prírodná gélová látka získaná z červených a fialových morských rias, pozostávajúca zo zmesi polysacharidov. Používa sa ako zahusťovadlo alebo emulgátor.
  • Ci 77491 [Iron Oxides] CI 77491 = Červenohnedá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • CITRONELLOL Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Napr. Lemongrass, geránium, bazalka, harmanček, santalové drevo, levanduľa.
  • COUMARIN Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých esenciálnych olejoch, napr. v levanduli, škorici alebo citrónovej tráve.
  • DISTARCH PHOSPHATE Modifikovaný kukuričný škrob. Viaže vlhkosť a v kozmetických výrobkoch vytvára príjemne ľahký pocit.
  • CAESALPINIA SPINOSA FRUIT EXTRACT

    3D - MATRIX ÚČINNÝCH LÁTOK (zo stromu Tara)
    Inovatívna látka, ktorá dokáže zabezpečiť neustále uvoľňovanie účinných anti-aging látok do pleti počas 12 hodín, kým konvenčné krémy majú mieru pôsobenia väčšinou len prvé hodiny. Celkovo má intenzívny hydratačný účinok a zlepšuje aktiváciu kolagénu a elastínu a posilňuje sa hutnosť pleti.

  • ETHYLHEXYLGLYCERIN Ethylhexylglycerin. Látka rastlinného pôvodu s antimikrobiálnym a deo (pohlcujúcim pachy) účinkom.
  • GERANIOL Geraniol je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách (napríklad geranium, citronela alebo ylang ylang). Používa sa predovšetkým pre svoju sladko ružovú vôňu. Jedná sa o prírodný produkt. V prírodnej kozmetike sa prevažne vyskytuje ako súčasť esenciálnych olejov. Maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, funguje ako výborný antioxidant, má antiseptické a protirakovinové účinky.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL STEARATE Emulgátor z rastúcich surovín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina stearová. Spojuje olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • LAURYL LAURATE Emulgátor. Vyrába sa z rastlinnej kyseliny laurovej a laurylalkoholu. Pozitívne a príjemne pôsobí na pokožku.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM]

    OLEJ ZO SEMIEN ŽERUŠNICE LÚČNEJ
    Tento olej je vylisovaný zo semien americkej rastliny meadowfoam. Je mimoriadne odolný proti oxidácii. Vysoká koncentrácia mastných kyselín s dlhým reťazcom spôsobuje, že sa pokožka cíti extrémne hodvábna, bez toho aby zanechala nepríjemne mastný film.

  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL

    OLEJ Z MAKADAMIOVÉHO ORECHA
    Jeden z najdrahších olejov na svete a to kvôli náročnému pestovaniu. Olej je pomerne hutný, má jemnú orieškovú chuť i vôňu. Obsahuje až 70% tuku a zo všetkých rastlinných olejov je zložením najpodobnejší ľudskému kožnému mazu, vďaka tomu patrí k najefektívnejším pre ľudskú pokožku. Má antioxidačné účinky, chráni pred pôsobením vonkajších vplyvov, zmierňuje prvé známky starnutia a regeneruje. Po aplikácii je pokožka hodvábne jemná, hydratovaná, zvláčnená a posilnená.

  • MAGNESIUM SULFATE Síran horečnatý. Stabilizátor emulzií. Síran horečnatý obsahuje vo svojej štruktúre horčík, síru a kyslík. Hovorí sa mu tiež Epsomská soľ, kedy svoj názov získal od mesta Epsom v grófstve Surrey v Anglicku, kde bol prvýkrát objavený.Je možné ju použiť aj ako peeling a pomáha čistiť póry.
  • MICA Sľuda. Prírodná minerálna látka, ktorá sa už po stáročia používa na kozmetické účely. Používa sa predovšetkým v dekoratívnej kozmetike, kde produktom dodáva lesk a trblietanie. Keď je potiahnutá oxidom titaničitým, je známa ako "perleťový pigment". Má označenie CI 77019. Ako sľuda je označovaná skupina horninotvorných minerálov (kremičitanov). Je to úplne stabilná látka, nemenná v akomkoľvek prostredí, neprestupuje pokožkou, nedráždi ju a nie sú na ňu alergie.
  • PALMITIC ACID Kyselina palmitová je mastná kyselina rastlinného pôvodu. Jej najhlavnejšou prednosťou je schopnosť spomaliť starnutie pokožky až o 50%. Vyhladzuje. Podieľa sa na tvorbe emulzií, ztransparentňuje produkt, vytvára penu a má mierne čistiace schopnosti. Emulgátor.
  • PANTHENOL
    PANTHENOL
    Alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu. Znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán.
  • PANTHENYL ETHYL ETHER Panthenol a etanol. V oleji rozpustné formy panthenolu, ktorý sa používa napríklad v rúžoch. Na koži sa premení na kyselinu pantoténovú/vitamín B5. Viaže vlhkosť a má regeneračný účinok, má vlastnosti hojenia rán.
  • PHENOXYETHANOL Konzervačná látka, ktorá sa pridáva do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky (zabraňuje rýchlemu odparovaniu), a tým chránila produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť. Táto bezfarebná, mierne viskózna olejovitá kvapalina, rozpustná vo vode a oleji, sa prirodzene vyskytuje napríklad v zelenom čaji alebo čakanke. Pridáva sa do pleťových prípravkov (podkladové a hydratačné krémy), telovej a vlasovej kozmetiky (šampóny, vlasové gély, kondicionéry, telové krémy) atď.
  • POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE Emulgátor z obnoviteľných surových rastlín, vrátane rastlinného glycerínu a rastlinného tuku. Používa sa ako zmäkčovač pleti, zlepšuje jej viskozitu, upokojuje a udržuje ju zdravú. Pokožke poskytuje prirodzenú ochranu a nenarušuje kožný film, naopak pomáha jej hydratácii. Neupcháva póry a je tak vhodný aj do prípravkov proti akné.
  • POTASSIUM SORBATE Sorban draselný. Prirodzene sa vyskytuje v nezrelých plodoch jarabiny. V kozmetických prípravkoch nachádza miesto ako alternatíva parabénov, funguje ako konzervačná látka. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak rastu plesní, kvasiniek a húb, zastavuje množenie mikroorganizmov a predlžuje trvanlivosť produktu.
  • PYRIDOXINE TRIPALMITATE Pyridoxín tripalmitát / tripalmitát vitamínu B6. V kombinácii s rastlinnou kyselinou palmitovou, v tuku rozpustnou formou pyridoxínu / vitamínu B6.
  • RETINYL PALMITATE Retinyl palmitate je kombinácia čistého retinolu (vitamín A1) a kyseliny palmitovej, nasýtenej mastné kyseliny, ktoré je súčasťou palmového oleja z ekologického a trvalo udržateľného pestovania. Je to efektívny antioxidant, pomáhajúci redukovať vrásky, môže fungovať ako ochranný prostriedok proti UV žiareniu. Pridáva sa do výrobkov s anti-agingovým účinkom a tých, ktoré sú určené pre vyživenie suchej pokožky. Má exfoliačné účinky. Ľahko sa vstrebáva do pokožky. Pôsobí proti akné a rýchlo hojí.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA]

    JOJOBOVÝ OLEJ
    Je skvelým pomocníkom pre pleť aj vlasy. Vďaka svojmu bohatému obsahu mono-nenasýtených mastných kyselín, provitamínu A a antioxidantu vitamínu E poskytuje pleti i vlasom intenzívnu hydratáciu. Vlasy zanecháva hebké, lesklé a poddajné a pleť je vdaka nemu hydratovaná, jemná a chránená pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

  • SODIUM BENZOATE Sodná soľ kyseliny benzoovej, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí - brusniciach, marhuliach, jablkách, hubách, škorici, klinčekoch a čajoch. Používa sa predovšetkým ako konzervant. Má antimikrobiálne účinky, zabraňuje množeniu baktérií, ale nezabíja ich. Je tiež ľahko antimykotický, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami.
  • SODIUM HYALURONATE

    HYALURONÁT SODNÝ
    Tento typ kyseliny hyalurónovej sa získava fermentačným procesom s použitím mikroorganizmov. Hyaluronát sodný nie len zvyšuje hydratáciu, ale tiež pomáha vytvoriť ochrannú bariéru na povrchu pokožky, ktorá bráni strate vlhkosti. Zložka má menšiu molekulovú hmotnosť v porovnaní s tradičnou kyselinou hyalurónovou, čo umožňuje molekulám ľahšie a hlbšie preniknúť do kožného tkaniva

  • SODIUM PCA Sodná soľ pyrrolidonkarboxylovej kyseliny. Sodium PCA je prirodzenou súčasťou našej pokožky, pomáha pokožke s hydratáciou. Do kozmetiky sa pridáva pre svoje schopnosti nadviazať na seba vodu, je výrazne hygroskopický a viaže na seba vodu z okolia. Je tak zložkou, ktorá pokožku hydratuje. Nájdete ho v krémoch alebo vo vlasovej kozmetike.
  • SORBITAN OLEATE Emulgátor z rastúcich surovín: zlúčenina sorbitolu (prírodný cukrový alkohol rastlinného pôvodu, s hydratujúcim účinkom a účinkom zadržujúcim vlhkosť) a rastlinnej mastnej kyseliny rastlinného oleja. Spojuje olej a vodu. Stará sa o pleť a zvlhčuje ju.
  • SORBITOL Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • SQUALANE Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu.
  • STEARIC ACID Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa získava z rastlinných tukov. Slúži ako emulgátor a pomáha spájať vodu a olej v kréme. Kyselina stearová slúži tiež ako detergent, pomáha odstraňovať nečistoty a špinu a zlepšuje čistiace schopnosti produktu. Vyhladzuje. Kyselinu stearovú môžeme nájsť napríklad v krémoch alebo v mydlách.
  • SUCROSE STEARATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: Trstinový alebo repný cukor a rastlinné mastné kyseliny z rôznych rastlinných olejov. Viaže olej a vodu. Stará sa o hydratáciu pokožky.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TRITICUM VULGARE GERM OIL [WHEAT] Olej zo pšeničných klíčkov. Obsahuje mimoriadne vysoké množstvo prírodného vitamínu E. Olej, ktorý hydratuje pokožku, stimuluje cirkuláciu, má protistarnúci účinok.
  • XANTHAN GUM Xanthan. Polysacharid, ktoré produkujú mikroorganizmy z rastlinných substrátov, ktoré obsahujú cukor. Gél/zahusťovadlo, stabilizátor emulzií. Xantanová guma je látka prírodného pôvodu. Vyrába sa fermentáciou kukuričného škrobu s baktérií Xanthomonas campestris. Na pleť pôsobí hydratačne. Je vhodnejšia na suchší typ pleti, kde spomaľuje a bojuje proti šupinateniu. Tiež zvyšuje pevnosť a pružnosť pokožky a vytvára ochranný film.
Súvisiace produkty