Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Prečo je hydratácia dôležitá?

Prečo je hydratácia dôležitá?
31. júla 2023 5 minút čítania
Prečo je hydratácia dôležitá?

Slovo hydratácia sa nám často spája len so suchou pleťou. Avšak nie je to správne. Každý typ pleti, dokonca i mastná alebo zmiešaná, potrebuje pravidelnú dávku hydratácie, aby si zachovala svoj ochranný plášť a zároveň bola krásna. V článku vám prezradíme, prečo je hydratácia pleti taká dôležitá.

Prečo je hydratácia pleti dôležitá?

Vedeli ste, že až 20 % vody sa nachádza práve v pokožke? A pokožka je náš ochranný orgán, ktorý nás chráni pred vonkajšími vplyvmi, medzi ktoré patrí UV žiarenie, znečistené ovzdušie či voľné radikály. A na to, aby dokázala plniť túto funkciu spoľahlivo, potrebuje byť v kondícii. A to znamená, že musí byť zásobená dostatočným množstvom vody. Čo sa však s našou pokožkou udeje, keď podiel vody klesne? Táto fáza má niekoľko etáp, ktoré pri nedostatočnej (alebo žiadnej hydratácii) vyústi do poškodenej kožnej bariéry a zvýšenej citlivosti pokožky.

Prečo je hydratácia dôležitá?
Hydratácia je dôležitá pre všetky typy pleti.

1. Najskôr si všimneme, že na našej pleti sa začnú tvoriť šupinky.
2. Druhou fázou môže byť, že pokožka je napnutá a začervenaná.
3. V tretej fáze už pokožka reaguje podráždením a je viditeľne citlivá (napríklad aj na produkty, ktoré ste predtým bežne používali).

Najčastejšie sa hydratácii vyhýbajú ženy, ktoré trápi zmiešaná alebo mastná pleť. Vplyvom mastnej T-zóny a akné siahnu po produktoch pre problematickú pleť, ktoré svojím nie sú pre pleť to pravé. Po niekoľkých týždňoch či mesiacoch pozorujú, že tvár je viac citlivá a podráždená. Preto hydratácia nie je len otázkou pre suchú či normálnu pleť, ale pre každý typ pleti. Prírodná kozmetika používa niekoľko účinných prírodných zložiek, ktoré poskytnú pleti dostatok hydratácie.

Hydratačné zložky, ktoré sa používajú v prírodnej kozmetike

Botanická kyselina hyalurónová

Botanická kyselina hyalurónová viaže vodu v bunkách. Jeden gram kyseliny hyalurónovej dokáže naviazať až šesť litrov vody! Jej úlohou v pokožke je vyživovať kolagén, vďaka ktorému je naša pleť plná a vyhladená.

Dospelý človek má v tele okolo 12 gramov kyseliny hyalurónovej. Avšak po 25-tke jej produkcia klesá. Kvôli tomu sa objavujú prvé vrásky, prípadne ženy zaznamenajú, že ich pleť je suchšia. V 40-tke totiž jej obsah klesne na 40%. Preto je potrebné jej pravidelné dopĺňanie zvonka. V pokožke sa totiž udrží len 12 hodín.

Aloe vera

Prečo je hydratácia dôležitá?
Posilňuje totiž náš imunitný systém, čím ho chráni pred vírusmi a baktériami.

Aloe vera nesie v sebe výnimočné benefity, z ktorých môže čerpať naša pokožka. Značka ANNEMARIE BÖRLIND používa vo svojich produktoch Aloe vera z Guatealy – tzv. „pravé aloe vera“. Obsahuje až 160 živín a vyznačuje sa výborným zadržiavaním vody, vďaka čomu dokáže prežiť aj v tých najextrémnejších podmienkach. Aloe vera pozostáva z aminokyselín, vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré stimulujú organizmus. Vďaka obsahu až 160 aktívnych látok regeneruje pleť a obnovuje jej prirodzenú rovnováhu. Dokáže našu pleť upokojiť, hydratovať, na druhej strane jej pomáha protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami.

Vitamín E

Vitamín E je známy ako hydratačná zložka pre pleť, ktorá ju ochráni pred predčasným starnutím a vráskami. Okrem ochrany pred voľnými radikálmi totiž pleti dodáva veľké množstvo hydratácie a antioxidantov.

Čo zvoliť pre správnu hydratáciu

Dehydrovaná pleť

Dehydrovanú pleť rozlíšite od suchej tak, že dehydrovaná pleť je v suchých miestach začervenaná, podráždená a môže svrbieť. V tomto prípade odporúčame líniu LL REGENERATION, ktorá poskytne dehydrovanej pleti nielen vlhkosť, ale aj upokojenie. Obsahuje totiž bambucké maslo, ktoré je svojou štruktúrou blízke pokožke. Na pokožke pôsobí ako ochranný plášť, posilňuje jej prirodzenú bariéru a chráni ju pred stratou vlhkosti.

Prečo je hydratácia dôležitá?
Línia pleť regeneruje do hĺbky a spomaľuje jej starnutie

Normálna až suchá pleť

Pri tomto type pleti doprajte svojej pleti dostatok hydratácie a tukov, aby si zachovala vlhkosť a sviežosť. Odporúčame líniu AQUANATURE, ktorá je vďaka obsahu botanickej kyseliny hyalurónovej je skutočnou hydratačnou silou pre vašu pleť. Botanická kyselina hyalurónová, ktorá je v tejto línii obsiahnutá, navyše stimuluje prirodzenú tvorbu kyseliny hyalurónovej v pokožke.

V lete môžete vymeniť svoj denný krém AQUANATURE za jeho ľahšiu verziu LIGHT - obsahuje nižší podiel tukových zložiek.

Prečo je hydratácia dôležitá?
Produkty poskytujú smädnej pleti dokonalú výživu a ochranu

Suchá pleť so sklonom k začervenaniu

Ak cítite, že je vaša pleť suchá, trpí nepríjemným pnutím (hlavne po kontakte s vodou), odporúčame našu líniu ROSE DEW. Je bohatá na výťažky z ruží, ružovú vodu a cenné vitamíny, vďaka čomu upokojuje pleť, dodáva jej hydratáciu a zanecháva ju žiarivo sviežu. Hlavne ružová voda je silnou prírodnou ingredienciou s obsahom viac ako tristo cenných látok, ktoré napomáhajú pleti zadržiavať vlhkosť, chránia ju pred škodlivými vplyvmi a posilňujú jej ochrannú bariéru.

Súvisiace články