Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Modré svetlo: BEAUTY hrozba pre súčasnú generáciu žien

Modré svetlo: BEAUTY hrozba pre súčasnú generáciu žien
27. apríla 2023 4 minút čítania
Modré svetlo: BEAUTY hrozba pre súčasnú generáciu žien

V čom je súčasná generácia žien iná oproti našim mamám či babičkám? Trávime skutočne veľa času so smartfónmi, počítačmi a televíznymi obrazovkami. Čo majú tieto zariadenia spoločné s našou krásou a prečo ich spomíname na blogu o prírodnej kozmetike? Predstavujú BEAUTY hrozbu našej krásy.

Vyžaruje z nich škodlivé modré svetlo, ktoré má na svedomí zrýchlené starnutie a prienik do najhlbších vrstiev kože, kde poškodzuje bunky. Ste prekvapené ? Máloktorá z nás vie, že modré svetlo je ešte škodlivejšie ako UV žiarenie či voľné radikály. V budúcnosti sa bude čoraz viac hovoriť o digitálnom starnutí a producenti kozmetiky sa budú predbiehať v tom, kto vyvinie účinnejší produkt.

Modré svetlo - kedy začína byť pre nás nebezpečné?

Vedeli ste, že väčšina z nás trávi až 7 hodín pred obrazovkami? Že sa vám to zdá veľa a vy určite toľko času nevenujete svojim obľúbeným zariadeniam? Bohužiaľ, fakty hovoria za všetko. Čo robíte ako prvé, keď sa zobudíte? Skontrolujete svoj smartfón. A teraz si skúste spomenúť, koľkokrát za deň ho skontrolujete, četujete, či si len niečo na svojom smartfóne prečítate. A nehovoriac o tom, že väčšina z nás teraz pracuje z domu za počítačom. Práve ,,vďaka” smartfónom, počítačom a tabletom, sme denne vystavované modrému svetlu - ide o vysoko energetické svetlo s krátkou vlnovou dĺžkou, ktoré preniká celou hĺbkou pokožky a to už nebezpečné je!

Ako vplýva modré svetlo na našu pokožku

Modré svetlo dokáže spraviť na našej pokožke výrazné škody, čo má veľký vplyv na krásu našej pleti a jej starnutie. Preniká hlbšie do pokožky ako UV žiarenie, prechádza celou hĺbkou pokožky až do hypodermy, kde poškodzuje bunkovú štruktúru fibroplastov. Výsledkom je znížená elasticita pokožky, predčasné starnutie a bledý vzhľad pleti.

Zvýšeným prísunom modrého svetla sa zvyšuje riziko vzniku pigmentových škvŕn a vrások, najmä v oblasti brady a líc. Tomuto fenoménu sa hovorí aj digitálne starnutie. Práve značka ANNEMARIE BORLIND vyvinula svetovú inováciu, kedy uviedla na trh pleťový produkt, ktorý dokáže odraziť, resp. blokovať prienik modrého svetla do pokožky. Ide o produkt „Pleťový olej 3 v 1 Anti-blue light“.


Ochrana proti modrému svetlu - prírodný luteín

Prírodný luteín poskytuje spoľahlivú ochranu proti modrému svetlu. Získava sa z Tagetes (aksamietnica) a je jedným z karoténoidov a účinných antioxidantov. Vďaka svojej štruktúre môže luteín absorbovať a neutralizovať škodlivé časti modrého svetla, čím sa výrazne blokuje prienik do hlbokých vrstiev kože. Vedecké výskumy ukazujú, že luteín absorbuje modré svetlo a zaisťuje tak prežitie kožných buniek. Pôsobí tak proti predčasnému starnutiu pokožky.


Pleťový olej 3v1 anti-blue light od ANNEMARIE BÖRLIND

Pleťový olej 3v1 od ANNEMARIE BÖRLIND poskytuje vašej pleti hneď 3 benefity: chráni pleť pred modrým svetlom zo smartfónov, počítačom a televízorov, poskytuje vám ochranu pred voľným radikálom z vonkajšieho prostredia a pred starnutím pleti. Obsahuje vzácne rastlinné oleje z fair trade projektov, ako je olej z ružovej čerešne, olej Inka Omega, olej Kahai, ktoré posilňujú bariéru pokožky a dodávajú jej vláčnosť, preto je tento pleťový olej obzvlášť vhodný pre potreby suchej a citlivej pleti. Pleť je následne hebká a vyživená, pretože olej pomáha pleti aj zadržiavať vlhkosť. Pre jeho inovatívne zloženie a účinnosť získal hneď niekoľko kozmetických ocenení.

Súvisiace články