Starostlivosť o zmiešanú pleť - kompletný sprievodca

Starostlivosť o zmiešanú pleť - kompletný sprievodca
4. mája 2023 5 minút čítania
Starostlivosť o zmiešanú pleť - kompletný sprievodca

Majiteľky zmiešanej pleti musia zvládnuť často protichodné požiadavky svojej pleti. Kým líca a očné okolie sú suché, priam až drsné, T-zóna trpí zvýšenou činnosťou mazových žliaz, následkom čoho je pleť nepekná a lesklá. Čo z toho vychádza? Kým niektoré partie potrebujú doplniť hydratáciu, T-zónu treba zmatniť a normalizovať celkový stav pleti. Preto vám prinášame kompletného sprievodcu starostlivosti o zmiešanú pleť, vďaka čomu ju dostanete späť do rovnováhy.

Ako sa prejavuje zmiešaná pleť?

Ako sme už načrtli, zmiešaná pleť je typická suchými až drsnými lícami a očným okolím, pričom T-zóna sa nadmerne leskne. Sprievodnými javmi sú rozšírené až zapálené póry, čierne bodky a tendencia ku nečistotám vo forme vyrážok. Problémom pri zmiešanej pleti je regulovanie podielu tuku a vlhkosti. Inými slovami, zmiešaná pleť potrebuje zmatnenie a zároveň aj ľahkú hydratáciu.

Čo je príčinou zmiešanej pleti? Najčastejšie ide o hormonálnu nerovnováhu, ale menej častá nie je ani genetická predispozícia, vplyvy životného prostredia, nesprávne stravovanie alebo aj bežné starnutie pleti. Ale máme dobrú správu - so správnou starostlivosťou sa aj vy môžete dopracovať k rovnomernej a čistej pleti!

Starostlivosť o zmiešanú pleť s prírodnou kozmetikou ANNEMARIE BÖRLIND

Starostlivosť o zmiešanú pleť je naozaj výzva. Naším cieľom je vyvážiť protichodné požiadavky pleti, normalizovať jej stav a odstrániť ostatné sprievodné javy v podobe rozšírených pórov či nečistôt. Základným krokom pri starostlivosti o zmiešanú pleť je dôkladné čistenie, ktoré predstavuje:

  1. odstránenie odumretých buniek pomocou šetrného peelingu
  2. hĺbková starostlivosť v podobe pleťovej masky
  3. koncentrovaná dávka aktívnych prírodných ingrediencií s rýchlym účinkom

Čistenie je teda prvým predpokladom k rovnováhe pleti a rozhodne sa netreba spoľahnúť len na obyčajné čistenie gélom. Pretože mazové žľazy pracujú viac, na našej pleti vzniká aj viac nečistôt, mazu a odumretých buniek. A to všetko musíme z tváre šetrne odstrániť.

A čo ďalej? Pleť bude potrebovať starostlivosť, ktorá normalizuje jej stav. Predovšetkým bude regulovať činnosť mazových žliaz a dodá hydratáciu tam, kde je to potrebné. Ako by mala vyzerať vaša starostlivosť o zmiešanú a mastnú pleť? Poďme na to krok po kroku.

Línia Combination System Balance

Značka prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND vyvinula líniu pre zmiešanú pleť COMBINATION s inovatívnou textúrou, ktorá sa prispôsobí štruktúre pleti. Vďaka tomu kontroluje nadmernú tvorbu kožného mazu a privádza pleť do rovnováhy. Obsahuje vyvážené zloženie tých najkvalitnejších aktívnych prírodných ingrediencií, ktoré redukujú zväčšené póry, regulujú činnosť mazových žliaz a vznik nečistôt, ktoré sprevádzajú zmiešanú a mastnú pleť.


Jemný čistiaci gél COMBINATION

Jemný čistiaci gél dôkladne, no šetrne odstraňuje mejkap a nečistoty, ktoré sa nám v priebehu dňa nahromadili na pleti. Obsahuje jemné tenzity, ktoré vyčistia pleť bez toho, aby ju vysušili. Vďaka extraktu z hamamelu virgínskeho a morských rias navracia pleti rovnováhu a pripraví ju na ďalšie kroky starostlivosti. Vhodné pre zmiešanú a mastnú pleť.


Pleťové tonikum COMBINATION

Tonikum z línie COMBINATION obsahuje molekuly cukru cyklodextrínu, vďaka čomu na seba viaže prebytočný maz a zmatňuje odtieň pleti. Morské riasy a extrakt zo zeleného čaju vyhladia pleť a pôsobia proti predčasnému starnutiu pleti.


Zmatňujúce denné fluid COMBINATION

Zmatňujúce denné fluid COMBINATION normalizuje zmiešanú a mastnú pleť počas dňa a poskytuje jej ochranu. Vďaka zvláčňujúcej textúre sa prispôsobí štruktúre pleti, čím reguluje tvorbu kožného mazu a nadmerný lesk pleti. Obsahuje výťažok zo zeleného čaju, morských rias a potrebné vitamíny. Pre celodennú ochranu a zmatnenie zmiešanej a mastnej pleti.


Normalizačný nočný krém COMBINATION

Normalizačný nočný krém COMBINATION poskytuje zmiešanej a mastnej pleti intenzívnu regeneráciu počas noci. S obsahom mliečnych peptidov a jojobového oleja napomáha k lepšej elasticite pleti, vyhladzuje ju a intenzívne ju regeneruje. Zároveň chráni pred predčasným starnutím a vyhladzuje pleť.

Doplnková starostlivosť o zmiešanú a mastnú pleť

ovocny-peeling

Peeling s ovocnými kyselinami

Peeling pre zmiešanú a mastnú pleť so sklonom k nečistotám a rozšíreným pórom má inovatívnu gélovú textúru, ktorá nedráždi pleť a intenzívne ju čistí. Obsahuje prírodné extrakty a ovocné kyseliny, ktoré odstránia odumreté časti pokožky, zjemňujú ju a stimuluje prirodzený regeneračný proces pokožky. Obsahuje extrakt z čučoriedky z kontrolovaného ekologického hospodárstva, ktorý obsahuje množstvo cukru a minerálov, vďaka čomu zvlhčuje a vyživuje namáhanú pleť.

BEAUTY SHOT Skin & Pore Balancer

Intenzívny koncentrát SKIN & PORE BALANCER obsahuje koncentrované množstvo aktívnych prírodných látok, ktoré normalizujú zmiešanú a mastnú pleť, redukujú rozšírené viditeľné póry a minimalizujú nečistoty, ktoré sú sprievodným javom tohto typu pleti. Jeho hlavnou účinnou látkou je fytoplanktón a orgován, ktorý redukuje tvorbu kožného mazu, optimalizuje funkcie pleti a navyše pôsobí aj protizápalovo.

PRODUKTY
PRODUKTY_1_

Čierna maska 2v1

Intenzívna maska je určená pre zmiešanú a mastnú pleť so sklonom k rozšíreným pórom, nadmernej tvorbe kožného mazu a so sklonom k nečistotám. Vďaka jemným čiastočkám pôsobí aj ako šetrný peeling. Obsahuje extrakt z orgovánu, čím reguluje tvorbu kožného mazu, minimalizuje rozšírené póry a predchádza vzniku nečistotám na pleti. Vďaka obsahuje fytoplanktónu posilňuje prirodzenú ochrannú bariéru pleti, podporuje zadržiavanie vlhkosti a stimuluje prirodzené obnovu buniek.

Súvisiace články