Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Akné v 40-tke: Čo je jeho príčinou?

Akné v 40-tke: Čo je jeho príčinou?
24. júla 2020 4 minút čítania
Akné v 40-tke: Čo je jeho príčinou?

V 20-tke veľa z nás dúfa, že problémy s akné a mastnou pleťou postupne odznejú. Ale čo ak nás trápia aj v 30-tke, nedajbože v 40-tke? Akné a nečistá pleť v dospelosti nie sú fyziologickými javmi. Sú následkom buď zdravotného stavu, alebo výsledkom nesprávnej starostlivosti o pleť. Ak ste vylúčili zdravotné príčiny akné, pozrite sa na svoju pleťovú a dekoratívnu kozmetiku. Nebude problém náhodou tam?

Za akné v 40-tke môže väčšinou pleťová kozmetika

Akné v 40-tke môže mať rôzne príčiny. Väčšinou ide o následok hormonálnych výkyvov, zlej stravy bohatej na cukor, stresu či zdravotných príčin. Avšak v našej praxi sa stretávame s úplne inou príčinou akné. Väčšinou ide o ženy, ktoré používajú konvenčnú kozmetiku s obsahom silikónov, parabénov, PEG a ropných derivátov. Tieto zložky nájdete v dekoratívnej, ale aj v pleťovej starostlivosti.

Prečo môžu byť príčinou akné práve oni? A nielen akné. Tieto škodlivé zložky bránia prirodzeným funkciám pleti. Pleť sa nedokáže regenerovať, vyplavovať toxíny a kvôli nepriepustnosti, ktorú tieto zložky vyvolávajú, vysychá zvnútra. Narúšajú aj jej ochranný film. Výsledkom je pleť s akné, ktorá sa nadmerné mastí a vznikajú na nej vrásky.

Škodlivé zložky, ktoré sa nachádzajú v kozmetike a spôsobujú nečistú pleť

Parabény sa používajú ako konzervanty. Nachádzajú sa hlavne v anti-aging starostlivosti! Pritom sa vyznačujú vysokou dráždivosťou pleti - narúšajú jej ochranný film, následkom čoho je pleť podráždená, citlivá a má sklony k akné.

Ropné deriváty sa pridávajú do kozmetických produktov preto, že sú lacnejšou náhradou kvalitných rastlinných olejov. Po použití prípravku s ropnými derivátmi je pokožka na dotyk hydratovaná, avšak táto látka vytvára na pleti nepriepustný film. Čo vedie k vyrážkam, podkožnému akné a celkovo k zhoršenému stavu pleti. Naša pleť sa nedokáže zvnútra čistiť a vyplavovať toxíny, rovnako ako dovnútra sa nedostanú účinné látky z krému.

pexels-andrea-piacquadio-3764013
Kozmetické výrobky sú neoddeliteľnou súčasťou každodenného života mnohých ľudí. Avšak mnoho z nich obsahuje zložky, ktoré môžu byť škodlivé pre našu pleť.

Silikóny sú v prírode nerozpustné látky, ktoré sú bežnou súčasťou kozmetiky. Pridávajú sa do kozmetických produktov preto, aby bola pleť mäkšia a na pocit hebká. Ale rovnako ako u ropných derivátov, cez silikónový nános naša pleť nedokáže dýchať. Upchávajú sa póry, čo je predpokladom k vzniku akné. Vplyvom silikónov naša pleť nedostáva hydratáciu zvonka. Preto sa do hĺbky vysušuje.

Ako sa teda zbaviť akné v 40-tke? Okrem úpravy stravy, čo zahŕňa vylúčenie cukru, mastných jedál a ideálne aj bielej muky, dodržiavajte pitný režim, pravidelne si čistite pleť a sledujte zloženie svojej kozmetiky.Doprajte pleti čistú kozmetiku s aktívnymi prírodnými látkami a bez obsahu syntetických zložiek.

Čisté zloženie a anti-aging účinky pre pleť po 40-tke s líniou SYSTEM ABSOLUTE

Inovatívnu starostlivosť o pleť prináša značka ANNEMARIE BÖRLIND s jej anti-aging líniou SYSTEM ABSOLUTE, ktorá narozdiel od bežných konvenčných prípravkov má čisté zloženie bez nežiaducich látok a pracuje hlboko pod povrchom pleti. Jej prelomová technológia postupne uvoľňuje do pleti účinné prírodné ingrediencie, vďaka čomu pleť permanentne dostáva anti-aging starostlivosť. Čo je tou prelomovou technológiou, ktorá má preukázateľné účinky v anti-aging starostlivosti?

ANNEMARIE_B_RLIND_-_SYSTEM_ABSOLUTE_Original_4945
Doprajte svojej zrelej pleti kozmetiku na úrovni vďaka anti-aging línii SYSTEM ABSOLUTE.

3D MATRIX - aktívny komplex prírodných látok s vysokou anti-aging účinnosťou

3D MATRIX tvoria molekuly cukru zo zelených rias, ktoré sú vložené do gélovej substancie zo stromu tara. Táto kombinácia aktívnych prírodných látok aktivuje tvorbu kolagénových a elastínových vlákien v pleti, čo sa prejaví elimináciou vrások a hutnosti pleti. 3D MATRIX uvoľňuje aktívne prírodné látky do pleti postupne, čím naša pleť dostáva anti-aging starostlivosť kontinuálne.

Výťažok zo zelených rias v 3D MATRIXE obsahujú hodnotné proteíny, sacharidy a lipidy. Predovšetkým cukor z týchto rias má výnimočné účinky v oblasti hydratácie a anti-aging starostlivosti, preto je hlavnou zložkou 3D MATRIXU.

Súvisiace články