Kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa: spoznajte ich výnimočné účinky pre vašu pleť

Kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa: spoznajte ich výnimočné účinky pre vašu pleť
11. septembra 2023 5 minút čítania
Kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa: spoznajte ich výnimočné účinky pre vašu pleť

Značka prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND vlastní niekoľko patentovaných rastlinných komplexov, ktoré nájdete len v našej pleťovej starostlivosti. Rovnako jej produkty získali niekoľko ocenení v oblastí inovácií. Za zmienku stojí napríklad technológia ochrany pred modrým svetlom, ktorá je obsiahnutá v pleťovom oleji 3v1 a línii ROSE NATURE. Avšak značka ANNEMARIE BÖRLIND v technologickom vývoji nekončí. Priniesla patentované kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa, ktoré majú skutočne výnimočné vlastnosti!

Čo sú kmeňové bunky?

Bild_02_-_boerlind-blog-pflanzliche-stammzellen-in-kosmetik_1920x1920
Pri výskume kmeňových buniek nie je genetický materiál rastliny geneticky modifikovaný.

Kmeňové bunky sú stavebné kamene každého živého organizmu. Sú nediferencované, to znamená, že majú schopnosť obnovy seba samých, ale aj schopnosť premeniť sa na iný druh buniek. Kmeňovú bunku si môžeme predstaviť ako bunku, ktorá ešte nepozná svoju úlohu – nie je jasné, či sa stane krvinkou, bunkou niektorého orgánu alebo tkaniva.

Vďaka ich schopnosti ďalej sa špecializovať, je možné neskôr pomocou kmeňových buniek liečiť či obnoviť poškodené tkanivá. To vysvetľuje, prečo predmetom intenzívneho záujmu regeneračnej medicíny sú práve mladé kmeňové bunky.

Aký benefit prinášajú kmeňové bunky z rastlín v kozmetike?

Podobne ako u živočíšnych organizmov, vrátane človeka, aj u rastlín rast a obnovu buniek zabezpečujú kmeňové bunky. Rastliny sú unikátne tým, že do istej miery dokážu prispôsobovať svoj rast a vývoj podmienkam prostredia. Regenerácia poškodených rastlín na bunkovej a tkanivovej úrovni je takým jedinečným procesom, že rastlinné kmeňové bunky sa stali predmetom obrovského záujmu modernej biotechnológie a kozmetológie.

„Rastliny majú konštantný počet vysoko schopných kmeňových buniek po celý svoj život. Dôvodom je, že rastliny sú neustále vystavené UV žiareniu či hmyzu. Kmeňové bunky využívajú na ,,vyliečenie poranení”, ktoré im v priebehu svojho života vznikli. Preto sú vlastnosti rastlinných kmeňových buniek zaujímavé pre výskum v záujme vývoja kozmetických produktov.“

- Guylaine le Loarer, riaditeľka vedy a výskumu ANNEMARIE BÖRLIND

Aké majú účinky na našu pleť?

Naša pleť je neustále vystavená oxidačnému stresu. UV žiarenie, znečistené prostredie, životný štýl a iné faktory majú zásadný vplyv na jej vzhľad a starnutie. Následkom vonkajších a vnútorných činiteľov sa jej tkanivá oslabujú a vtedy nastupuje prirodzený regeneračný proces pokožky. Ale pamätáte si? Regenerácia pokožky sa vekom spomaľuje vplyvom ubúdania kmeňových buniek.

Preto naša pleť potrebuje pre zachovanie mladého a sviežeho vzhľadu našu pomoc. Rastlinné kmeňové bunky, ako univerzálne bunky, dokážu posilniť naše kožné tkanivo tak, že napomáhajú regenerácii našich kmeňových buniek a podporujú ich v odolnosti.

Kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa

Ruže patria k obľúbených prírodným ingredienciám v kozmetike. Vďačia za to nielen svojim upokojujúcim a protizápalovým účinkom, ale predovšetkým ich hydratačným a vyhladzujúcim vlastnostiam. Značka ANNEMARIE BÖRLIND používa kmeňové bunky zo špeciálne vyšľachtenej ruže, ktorá sa nazýva ruža z Čierneho lesa alebo i scharzwaldská ruža. Vyniká počtom kvetov, ale hlavne svojou krásou a ušľachtilosťou. Je veľmi odolná, čo je hlavným dôvodom jej výskumu.

Výskumný tím ANNEMARIE BÖRLIND spolu so spoločnosťou Akott Group Italia vyvinuli dva extrakty z tejto ruže: lipidový a vodný extrakt. Tieto dva extrakty ovplyvňujú veľké množstvo biologických aktivít, ktoré prospievajú našim bunkám. A nájdete ich výlučne v prírodnej kozmetike ANNEMARIE BÖRLIND.

Bild_05_-_Schwarzwaldrose-3_800x800
Účinky schwardzwaldskej ruže sú známe hlavne pre jej účinky na pevnosť pokožky.

Čo je tajomstvom kmeňových buniek?

Kmeňové bunky robia predovšetkým jednu vec: regenerujú sa. Kvôli týmto samoliečiacim schopnostiam sú rastlinné kmeňové bunky také zaujímavé a účinné pre metabolické procesy kože.

V ktorých produktoch môžete kmeňové bunky ruže nájsť?

Ľahký revitalizačný denný krém ENERGYNATURE pre mladú pleť

energynature-krem
Kmeňové bunky v dennom kréme línie ENERGYNATURE posilňujú tkanivo epidermy a zvyšujú elasticitu pleti.

Kmeňové bunky scharzwaldskej ruže boli prvýkrát použité v revitalizačnom dennom kréme ENERGYNATURE. Táto zložka zlepšuje prietok vody medzi kožnými bunkami a stimuluje prirodzenú schopnosť pokožky vytvárať kyselinu hyalurónovú. Dochádza tak k zlepšeniu štruktúry a pevnosti spojivového tkaniva.

Vďaka svojej špeciálnej aktívnej zložke získal denný krém ENERGYNATURE niekoľko ocenení vrátane nemeckej ceny za inováciu 2018.

Tento denný krém je vhodný pre normálnusuchú pleť.

Revitalizér z ružových kvetov GLOW pre žiarivú a vitálnu pleť



Kmeňové bunky scharzwaldskej ruže môžete nájsť aj v revitalizéri z ružových kvetov GLOW. Pôsobia tu proti odbúravaniu kolagénu a stimulujú vlastnú tvorbu kyseliny hyalurónovej. Pravidelným používaním revitalizéru sa zlepšuje celková štruktúra a pevnosť väziva pokožky.

Revitalizér je vhodný pre normálnusuchú pleť. Odporúčame ho kombinovať s produktami línie SYSTEM ABSOLUTE.

ANNEMARIE_B_RLIND_-_ROSE_BLOSSOM_VITAL_CARE_Internet_5277
Kmeňové bunky ruže tu pôsobia proti odbúravaniu kolagénu.
Súvisiace články