Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Starostlivosť o pleť v lete: Ktoré krémy sa postarajú o svieži vzhľad?

Starostlivosť o pleť v lete: ktoré krémy sa postarajú o svieži vzhľad?
14. augusta 2023 5 minút čítania
Starostlivosť o pleť v lete: Ktoré krémy sa postarajú o svieži vzhľad?

Vedeli ste o tom, že naša pleť má v lete úplne iné potreby ako v zime? Kým v zime potrebuje bohatú starostlivosť, v lete jej postačia ľahšie krémy, ktoré jej zabezpečia svieži vzhľad a ideálnu hydratáciu. Viete, ako si vybrať ten správny? Prinášame vám sprievodcu dennými krémami ANNEMARIE BÖRLIND, ktoré sú vhodné na starostlivosť o pleť v lete!

Vaša pleť vyžaduje v lete špeciálnu starostlivosť

Naša pleť je v lete oveľa viac zaťažovaná. Mazové žľazy pracujú intenzívnejšie, následkom čoho môže aj inak suchá pleť pôsobiť mastným dojmom. Neprospieva jej ani klimatizácia, intenzívne UV žiarenie či chlórová voda v bazénoch. V lete by ste mali svoje hydratačné a bohaté krémy nahradiť ľahšou starostlivosťou v podobe krémov s vyšším obsahom hydratačných ako tukových zložiek, aby ste predišli preťažovaniu alebo masteniu pleti. Ako si vybrať ten správny pre váš typ pleti?

Mladá pleť a ochrana pred predčasným starnutím

Myslíte, že skutočná starostlivosť o pleť začína až s prvými prejavmi starnutia? Nie je to tak. Aj mladá pleť potrebuje svoju porciu starostlivosti. V 20-tke máme nádhernú plnú pleť, no v 25 je už každá bunka ,,staršia”. Preto značka ANNEMARIE BÖRLIND vyvinula líniu, ktorú nazvala veľmi výstižne - ENERGYNATURE System pre-aging.

Správne anti-aging krémy bojujú proti viditeľným príznakom starnutia, táto línia predstavuje ochranu pred predčasným starnutím, ktoré je spôsobené vplyvom voľných radikálov (následkom UV žiarenia či znečisteného prostredia). Za predčasné starnutie pleti môže aj náročný životný štýl, stres a nedostatok spánku. Veľkú rolu hrá aj genetika.

Denný krém z línie ENERGYNATURE predstavuje ideálnu letnú starostlivosť o normálnu a suchú pleť do 30-tky. Ľahká textúra s obsahom inovatívnych zložiek sa postará o osvieženie a energiu pre pleť. Jej hlavnou zložkou je bio organický kofeín, ktorý sa ľahko vstrebá do pleti, podporí mikrocirkuláciu krvi a spevní pleť.

ANNEMARIE_B_RLIND_-_ENERGYNATURE_Vitalizing_Day_Cream_Internet_5154
Denný krém z línie ENERGYNATURE obsahuje organický kofeín, ktorý podporuje mikrocirkuláciu krvi v pokožke.

Suchá alebo zmiešaná pleť s prvými príznakmi starnutia

Hoci mazové žľazy pracujú v lete viac, nedajte sa pomýliť. Suchá pleť či zmiešaná pleť okolo 30-tky potrebuje stále svoju dávku hydratácie. Ak ste zvyknutá na klasický krém z línie AQUANATURE, v horúcich letných dňoch by ste ho mali vymeniť za jeho ľahšiu verziu LIGHT. Aký je medzi nimi rozdiel?

Samotné zloženie ingrediencií je probližne rovnaké, rozdiel je v textúre a pomere hydratačných a lipidových zložiek. Hydratácia našej pleti sa skladá z doplnenia vody a lipidov. Kým zmiešanej pleti stačí doplniť viac hydratačných látok, normálna či suchá pleť vyžaduje už aj vyšší podiel lipidov, a teda tukových zložiek. AQUANATURE denný krém LIGHT má veľmi ľahkú textúru s malým podielom lipidov, a preto sa extra hodí pre zmiešanú pleť. Práve kvôli svojej ľahkej textúre je extra vhodný aj na letné dni. AQUANATURE denný krém v klasickej verzii krému je vhodný práve pre suchšiu pleť s potrebou hydratácie.

ANNEMARIE_B_RLIND_-_AQUANATURE_Internet_5004
Jednou z hlavných zložiek línie AQUANATURE je botanická kyselina hyalurónová, ktorá vyniká svojimi hydratačnými účinkami.

Pomer hydratačných a lipidových zložiek je už vyvážený a preto poskytuje pleti výživnejšiu textúru, nie však mastnú. Krém sa vstrebe a v prípade suchej pleti okolo 30-tky sa extra hodí aj v lete.

Hlavnou zložkou línie AQUANATURE je botanická kyselina hyalurónová, ktorá je známa svojimi hydratačnými účinkami. Má úžasnú schopnosť viazania vody. Vedeli ste, že molekuly kyseliny hyalurónovej majú vyhladzujúci účinok vďaka tomu, že vypĺňajú nerovnomernosti pleti? Práve preto je pleť potom krásne vyhladená a žiarivá.

Ľahký krém na leto s anti-aging účinkami

Používate krémy s anti-aging účinkami? Výborne! Používajte ich aj cez leto. Rovnako ako pri starostlivosti o suchú pleť zvoľte ľahšie krémy, ktoré neobsahujú vysoký obsah lipidov.

Línia SYSTEM ABSOLUTE ponúka dve verzie krémov - klasická a light verzia. Poskytujú pleti rovnakú dávku anti-aging starostlivosti, rozdiel je však v textúre krémov.

Klasická verzia denného krému SYSTEM ABSOLUTE je vhodná pre suchú pleť s anti-aging potrebami. Avšak v lete je vhodnejšia jej light verzia, ktorá má ľahšie zloženie s nižším obsahom lipidov. Light verzia denného krému SYSTEM ABSOLUTE je vhodná pre normálnu až zmiešanú pleť s anti-aging potrebami celoročne, pretože poskytuje vyvážený podiel lipidových a hydratačných zložiek presne naformulovaných pre potreby normálnejzmiešanej pleti.

system_absolute
Línia SYSTEM ABSOLUTE je vhodná i pre citlivé typy pleti.

Účinnou zložkou línie SYSTEM ABSOLUTE je komplex prírodných látok - 3D matrix, ktorý hydratuje pleť, podporuje tvorbu kolagénu a zvyšuje množstvo elastínových vlákien, ktoré sa vekom lámu (vrásky). Pôsobí hlboko v pokožke a postupne do nej uvoľňuje aktívne prírodné ingrediencie. Línia SYSTEM ABSOLUTE obsahuje patentovaný 3D matrix, ktorý sa skladá z piatich molekúl cukru, získaných zo zelených rias. Je bohatý na sacharidy, proteíny a lipidy.

Súvisiace články