Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Mastná či problematická pleť: pomôžte si ku krásnej pleti správnym čistením!

Mastná či problematická pleť: pomôžte si ku krásnej pleti správnym čistením!
27. apríla 2023 4 minút čítania
Mastná či problematická pleť: pomôžte si ku krásnej pleti správnym čistením!

Každá z nás môže mať krásnu pokožku. Kým niektoré ženy majú dar krásnej pleti, iné majú problémy so svojou problematickou nečistou pleťou aj dávno po 30-tke. Chce to len správnu stratégiu a vydržať! Kľúčom ku zdravej pleti bez nepríjemných vyrážok a rozšírených pórov je správne čistenie, ktoré v jednom kroku odstráni nečistoty na povrchu pleti, v druhom kroku vyčistí pleť do hĺbky pórov a umožní vylučovanie prebytočného mazu.

Čo je príčinou toho, že naša pleť je nečistá aj dávno po 30-tke? Kým v puberte môžu byť tieto stavy pleti výsledkom vplyvu hormónov, v dospelosti je to s diagnostikou náročnejšie. Za našu problematickú pleť môže byť zodpovedná zvýšená činnosť mazových žliaz, chorobne zhrohovatenie pokožky, prenos či usídlenie baktérií, ale aj hormonálne zmeny. Viete, čo najlepšie môžete urobiť pre svoju pokožku? Správne ju vyčistiť, čím minimalizujete príčiny nečistej pleti.

3 kroky k správnemu čisteniu mastnej či problematickej pleti

1. Výber vhodného produktu

Existujú rôzne typy čistiacich produktov na pleť. Mlieka, peny či čistiace gély sú prispôsobené pre rôzne typy pleti.

Kým pre suchú a citlivú pleť sú vhodnejšie mlieka a peny, pri vašej problematickej pleti zvoľte gélovú textúru, ktorá si dokáže lepšie poradiť s nadmerným mazom na povrchu pleti.

Odporúčame čistiaci gél z línie PURIFYING CARE, ktorý obsahuje bio rebríček obyčajný. Je známy svojimi antibakteriálnymi účinkami. Zároveň upokojuje zápal sprevádzajúci vyrážky a dostane pleť do rovnováhy.

DSC_5285-1024x1024
Čistiaci gél na problematickú pleť hĺbkovo čistí pleť bez vysúšania.

2. Správna technika čistenia

Spravte si z čistenia pleti každodenný rituál, ráno aj večer. Ak ste nalíčená, odstráňte líčidla z pleti a váš čistiaci rituál môže začať. Jemne pokožku navlhčite vodou, naneste malé množstvo gélu a jemnými krúživými pohybmi masírujte pleť. Dôkladne vyčistite čelo, nos, líca aj bradu. Príliš na pokožku netlačte, pohyby musia byť veľmi jemné.

Tento pohyb prstami vám zabezpečí aj stimuláciu pokožky a jej prekrvenie, vďaka čomu bude pôsobiť sviežejšie. Po dôkladnom čistení si umyte tvár vlažnou vodou. Odporúčame vám používať vlastný uteráčik, ktorý nebudete používať na nič iné.

annemarie-borlind-prirodna-kozmetika-peeling-s-ovocnymi-kyselinami-1
Peeling v gélovej podobe vďaka ovocným kyselinám odstraňuje odumreté bunky kože.

NÁŠ TIP: Peeling s ovocnými kyselinami


Na problematickú nečistú pleť je najvhodnejší peeling s ovocnými kyselinami od ANNEMARIE BÖRLIND s rastlinnými extraktmi a príjemnou gélovou textúrou.

Dokáže zregulovať tvorbu mazu a dokonale pleť vyčistí a zbavuje vyrážok, zápalu či nedokonalostí. Pleť ostáva hladká, jednotná a čistá už po niekoľkých používaniach.

Používajte 1-2x týždenne. Naneste na vyčistenú pleť, nechajte pôsobiť 5-10 minút a opláchnite vlažnou vodou.

3. Pokračujte vhodnou starostlivosťou

Pleť vyčistená do hĺbky pórov lepšie „nasáva - príjma“ aktívne látky z následne aplikovaných prípravkov a celá kozmetická starostlivosť sa tak stáva účinnejšia, čo sa odzrkadľuje aj na rýchlejšom zlepšení stavu pleti. Bezprostredne po čistení aplikujte pleťové tonikum. Dokáže obnoviť pH pokožky, pôsobí anti-bakteriálne, protizápalovo a pomáha transportovať účinné látky z pleťového krému do hlbších vrstiev pleti, čím zabezpečujeme dokonalé ozdravenie pleti.

image2
Produkty z PURIFYING CARE línie majú upokojujúce, dezinfekčné a antibakteriálne účinky.

V boji s problematickou nečistou pleťou odporúčame ľahké, nemastné krémy, ktoré pleť nezaťažujú. Tento typ pleti potrebuje len ľahkú hydratáciu, antibakteriálny a protizápalový účinok. Väčšinou je nečistá pleť výsledkom premnoženia baktérií, s čím si pleťový krém z línie Purifying care ľahko poradí cez deň aj v noci.

Súvisiace články