Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Exkluzívny telový olej NARA: Plod nášho sociálneho projektu v Namíbií

Exkluzívny telový olej NARA: Plod nášho sociálneho projektu v Namíbií
24. marca 2023 4 minút čítania
Exkluzívny telový olej NARA: Plod nášho sociálneho projektu v Namíbií

Ženy milujú oleje pre ich účinky. Hydratovaná a vyhladená pleť či ich vôňa - jednoducho sme si ich zamilovali na prvý pohľad. Značka ANNEMARIE BÖRLIND prichádza s exkluzívnym olejom, ktorý je tak jedinečný, že ho máme v ponuke len raz za rok. Čo je jeho tajomstvom, že je tak veľmi exkluzívny?

Ker NARA - čím je taký výnimočný?

Púšť v Namíbií je jediné miesto na svete, kde rastie ker Nara. Je veľmi vzácny, pretože rastie len niekoľko sto až tisíc kusov. Z plodov tohto kríku sa vyrába náš NATUROYALE NARA telový olej.

Ker NARA prežije až 100 rokov! Nemá listy a je veľmi nízky, väčšinou má výšku do jedného metra. Zhromažďuje piesok a vytvárajú sa na ňom duny, preto je veľmi ťažké ho nájsť. Vyskytuje sa iba vo veľmi špecifickej oblasti púšte, na rieke Kuiseb v regióne Erongo. Dokáže prežiť len na tomto mieste, pretože hoci jeho korene môžu siahať až do hĺbky 60 metrov, nikde inde nedosiahne na spodnú vodu, ktorú potrebuje k svojmu prežitiu.

Plody kríku NARA pripomínajú melóny. Sú ťažké asi 1kg a obsahujú asi 250 semien, ktoré sú bohaté na olej a bielkoviny. Práve z týchto semien sa za studena lisuje olej, ktorý je súčasťou nášho exkluzívneho telového oleja NARA.

Zber ovocia

Plody dozrievajú len raz za rok. Môžu ich zbierať iba ľudia z kmeňu Topnaar, pretože táto oblasť je ich domovom. Plody kra NARA sú ich obľúbeným jedlom a už dávno objavili ich blahodárne účinky na zdravie aj vzhľad. Ako vedia, že už dozreli a môže sa začať zber?

Všimnú si, že ich začnú požierať šakaly. Okrem toho majú plody v tomto období aj svoju špecifickú vôňu. Vtedy hlavný topnaar zvolá ľudí a začne sa ich zber. Plody sa dajú zbierať len skoro ráno alebo večer, keď sú ostne vďaka chladu mäkké.

Akú úlohu v tomto projekte zohráva ANNEMARIE BÖRLIND?

Značka ANNEMARIE BÖRLIND sa zapája do sociálno-ekonomických projektov po celom svete. Jedným z nich je aj tento projekt v Namíbií, ktorým pomáha domácim zlepšiť ich ekonomickú situáciu. Výhradne ANNEMARIE BÖRLIND nakupuje ročný objem 250 litrov oleja priamo od kmeňu Topnaar a prostredníctvom partnerstva podporuje nezávislosť a životné podmienky púštnych ľudí. Z tohto vzácneho oleja vyrába exkluzívny NARA telový olej.

NARA telový olej a jeho účinky

ANNEMARIE_B_RLIND_-_NATUROYALE_SHIMMERING_NARA_BODY_OIL_Original_13377gg
Telový olej NARA dodá vašej pokožke ochranu a potrebnú hydratáciu.

V čom je NARA telový olej iný oproti iným olejom? Oleje sa v zásade od seba líšia špecifickým spektrom mastných kyselín.

Zatiaľ čo nasýtené a mononenasýtené mastné kyseliny môže produkovať samotné telo, polynenasýtené mastné kyseliny, ako je kyselina linolová, sa dostanú do tela len potravou.

Nara olej je bohatý na kyselinu linolovú, ktorá patrí do skupiny omega-6 mastných kyselín. Hoci nemôže byť produkovaná samotným telom, je súčasťou pokožky vo forme ceramidov v epiderme.

Kyselina linoleová je dôležitá pre dobrú kožnú bariéru a pre rovnováhu vody v pokožke. Vďaka svojim vlastnostiam poskytuje NARA telový olej ochranu našej pokožke.

VITALITA. POSILNENIE. STAROSTLIVOSŤ

Telový olej NARA je vyrobený z jedinečného a exkluzívneho oleja Nara, organického oleja Inca omega a organického jojobového oleja. Dodávajú pokožke dôležité mastné kyseliny, udržujú jej vlhkosť a posilňuje kožnú bariéru.

Biely extrakt z vlčieho bôbu optimalizuje tvorbu kolagénu a podporuje posilnenie spojivového tkaniva. Extrémne ľahká textúra sa rýchlo vstrebáva bez zanechania mastného filmu. Pre intenzívne hodvábnu starostlivosť s kašmírovým efektom.

Súvisiace články