Vyrážky v dospelosti - prečo sa ich nemôžem zbaviť?

Vyrážky v dospelosti - prečo sa ich nemôžem zbaviť?
23. marca 2023 4 minút čítania
Vyrážky v dospelosti - prečo sa ich nemôžem zbaviť?

Máte zmiešanú pleť? Tak potom viete, aké náročné je naraz zmatňovať lesklú t-zónu a zároveň hydratovať suché líca a očné okolie. Zmiešaná pleť môže byť výsledkom nerovnováhy hormónov, normálneho starnutia pokožky, ale aj výsledkom vplyvov životného prostredia na našu pleť. Mazové žľazy v t-zóne produkujú väčšie množstvo mazu, vyskytujú sa komedóny a vzniká akné. Ako dostať svoju pleť do rovnováhy a navždy sa zbaviť vyrážok na tvári, ktoré nás trápia aj v dospelosti?

Najčastejšou príčinou akné v dospelosti je zloženie našej kozmetiky

Najčastejším dôvodom, prečo sa v dospelosti nemôžeme zbaviť vyrážok a mastnej T-zóny, je zloženie kozmetiky. Klasická kozmetika obsahuje silikóny a parabény, ktoré vytvoria nepriechodný film na našej pleti. Naša pleť nemôže dýchať, stráca hydratáciu a mazové žľazy začnú tvoriť nadprodukciu mazu. Snaží sa zachrániť pred úplnou dehydratáciou. A prichádza klasický scenár. Snažíme sa ju zmatniť ešte viac, čím svojej pleti škodíme.

Prírodná pleťová kozmetika dostane vašu pleť do rovnováhy

ANNEMARIE_B_RLIND_-_COMBINATION_SKIN_Toner_and_Day_Fluid_Pressformat_6219
Zmiešaná pleť s mastnou T-zónou a suchými lícami, či šupinkami vyžaduje špeciálnu vyváženú starostlivosť.

Ak sa chcete zbaviť mastnej pleti a akné, musíte dostať svoju pleť do rovnováhy. V prvom rade sa treba nadobro zbaviť kozmetiky, ktorá obsahuje silikóny a parabény. Ako sme spomínali vyššie, tieto ingrediencie sú najčastejšou príčinou vyrážok a lesklej t-zóny v dospelosti. A akú kozmetiku potom používať? No predsa prírodnú! Pravá certifikovaná prírodná kozmetika neobsahuje silikóny, parabény, sulfáty ani PEG. Vďaka tomu nezaťažuje našu pleť a dáva jej len to, čo naozaj potrebuje.

V prípade zmiešanej až mastnej pleti s akné je potrebné normalizovať pleť a dostať ju do rovnováhy. Suchým častiam, ako je napríklad očné okolie a líca, musíme dodať potrebnú hydratáciu a zmatniť t-zónu. Pleť sa dostane do rovnováhy.

Účinné látky v pleťovej rade Combination od Annemarie BÖRLIND

1. Zelený čaj

Zelený čaj je známy svojimi účinkami na mastnú pleť s akné. Je to aj silný antioxidant. Okrem toho regeneruje pleť a normalizuje jej ochrannú bariéru. Inými slovami, vďaka nemu sa vaša pleť dostane do rovnováhy. Môžu za to polyfenoly, ktoré zelený čaj obsahuje. Z pleti dokáže odstrániť toxíny, ktoré spôsobujú zápaly na jej povrchu a môžu viesť k akné. Okrem toho ju krásne vyhladí a zjemní.

2. Jojobový olej

Uchováva vlhkosť v pleti, chráni a ošetruje pleť. Získava sa lisovaním semien za studena. Jeho najväčším plus je, že má podobné zloženie ako mazové žľazy v pleti. Vďaka tomu sa výborne vstrebáva a pleť ho prijíma optimálnejšie. Obsahuje aj vysoký obsah vitamínu E, vďaka čomu má hydratačné účinky na našu pleť. Jojóbový olej má schopnosť preniknúť do najhlbších vrstiev pleti. Preto je pleť po ošetrení jemná a výsledky sa prejavia v krátkom čase.

Slovakia-13
Jojobový olej je obľúbeným prírodným olejom v kozmetike pre svoje výživné a hydratačné vlastnosti.

3. Komplex mliečnych peptidov

Naša pleť prirodzene obsahuje peptidy, avšak dodaním mliečnych peptidov jej dokážeme pomôcť k regenerácií. Výrazne zlepšujú zdravie našej pleti. Dokážu sa naviazať na štruktúru pleti a aktivovať v nej vyššiu produkciu kolagénu. vďaka týmto vlastnostiam dokážu vyhladiť pleť.

4. Extrakt z morských rias

Zelené morské riasy sa využívajú v kozmetike vďaka ich antioxidačným účinkom. Sú účinné proti voľným radikálom a posilňujú ochrannú bariéru pleti. Určite vás poteší, že obsahujú vysokú dávku aminokyselín a proteínov, z ktorých dokáže naša pleť významne benefitovať. Hnedé morské riasy sa používajú na to, aby stimulovali produkciu kolagénu v pleti, vďaka čomu je pleť vypnutá, žiarivá a zdravšia.

Slovakia-15
Extrakt z morských riasobsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny, ktoré pomáhajú hydratovať, zjemňovať a regenerovať pokožku.
Súvisiace články