Pleťové masky, oleje a séra - sú naozaj také dôležité pri starostlivosti o pleť?

Pleťové masky, oleje a séra - sú naozaj také dôležité pri starostlivosti o pleť?
4. apríla 2023 5 minút čítania
Pleťové masky, oleje a séra - sú naozaj také dôležité pri starostlivosti o pleť?

Priznajte sa. Koľko utrácate za make up, púder či rúž? A teraz sa opýtajte samé seba - investujete toľko aj do starostlivosti o pleť? Väčšinou nie, pretože starostlivosť o pleť je veľmi podceňová záležitosť. U žien sa zvyčajne kozmetická rutina skladá len z odlíčenia a nanesenia krému na tvár. Radšej si nedostatky pleti zakryjú makeupom ako by ich mali riešiť a zintenzívniť starostlivosť o pleť. Ale odličovač a jeden krém našej pleti naozaj nestačí. Poradíme vám, ako by mala kozmetická rutina vyzerať a ako zvoliť vhodnú špeciálnu starostlivosť v podobe pleťových masiek, sér a olejov na pleť.

Všetky túžime po krásnej pleti, ktorá je čistá, rozjasnená a hydratovaná. My ženy špeciálne, pretože tvár je naša vizitka a je to prvá vec, ktorú si ľudia na nás všimnú. Napriek tomu sa nám ráno a večer nechce stráviť ani o minútu dlhšie v kúpeľni, aby sme si ku krajšej pleti pomohli.

Väčšinou sa stretávame s tým, že ženy si na svoj stav pleti doslova zvyknú a ďalej ju neriešia. Možno preto, že už vyskúšali množstvo produktov, ktoré im mali pomôcť a výsledku sa nedočkali. A pritom častokrát stačí dodržať pár pravidiel a posilniť svoju starostlivosť o pleť o vhodné doplnkové produkty pleťovej starostlivosti. Medzi ne patrí špeciálna starostlivosť a posilňujúca intenzívna starostlivosť v podobe pleťových masiek,sér, koncentrátov a pleťových olejov.

Aký je rozdiel medzi špeciálnou a posilňujúcou intenzívnou starostlivosťou?

V prvom rade si musíme vysvetliť, že starostlivosť o pleť sa skladá z 5 krokov:

  • čistenie
  • posilnenie
  • ochrana na deň
  • starostlivosť na noc
  • starostlivosť o pery a oči

ANNEMARIE_B_RLIND_Beauty_Shots_Internet_12977
Vysoko koncentrované ingrediencie okamžite hydratujú, osviežujú a vypĺňajú kontúry pleti.

Posilňujúca intenzívna starostlivosť o pleť sa používa v druhom kroku - posilnenie. Jej úlohou je zintenzívniť silu produktov v tomto kroku a postarať sa o to, aby sa dostali hlbšie do pokožky. Ale rovnako ju môžeme v druhom kroku používať aj samotnú. Či už pravidelne, alebo ako intenzívnu kúru na kratší čas. Napríklad, keď nás trápi momentálna suchosť pleti, pleť stratila energiu a potrebuje vitamíny. Patria sem pleťové sérum, koncentráty, spevňujúce pleťové gély alebo kapsule.

Či už používate pleťovú kozmetiku na citlivú pleť, suchú pleť, problematickú pleť alebo pleťovú kozmetiku na vrásky, posilňujúca starostlivosť sa postará o to, aby mali tieto produkty intenzívnejší účinok na vašu pleť a výsledky sa dostavia rýchlejšie.

Špeciálna starostlivosť o pleť je o niečo vyššia forma starostlivosti, ktorá má lepšie výsledky. Môžeme ňou doplniť alebo nahradiť produkty v treťom a štvrtom kroku = ochrana na deň a starostlivosť na noc. Majú intenzívny, takmer okamžité viditeľný výsledok.

Ak sa samozrejme zvolia správne k vášmu typu pleti. Patria sem pleťové oleje, dvojfázové produkty a séra.

Naša pleť je počas dňa ochránená, posilnená a v noci tieto produkty pracujú na tom, aby sa zregenerovala. Ak potrebujete pleť hydratovať, ochrániť pred vonkajšími vplyvmi či odstrániť drobné vrásky, produkty špeciálnej starostlivosti o pleť majú zloženie a textúru stvorenú na to, aby ste dosiahli tento výsledok oveľa rýchlejšie ako bežnými krémami.

LIGHT-13
Inovatívne 2-fázové prírodné shaky pokožku posilňujú a pomáhajú jej udržiavať žiarivý vzhľad.

Aký je v nich rozdiel?

  • obe typy starostlivosti dopĺňajú alebo nahrádzajú produkty v našej kozmetickej rutine
  • posilňujúca intenzívna starostlivosť sa používa v druhom kroku = posilnenie
  • špeciálna starostlivosť sa používa v treťom a štvrtom kroku = ochrana na deň a starostlivosť na noc

Pleťové masky - skrytý zázrak, ktorému sa stále vyhýbame

LIGHT-12
Intenzívna maska určená pre zmiešanú pokožku s rozšírenými pórmi so sklonom k vzniku vyrážok a masteniu.

Ak by ste vedeli, aký je pleťová maska zázrak, s radosťou by ste ju používali aj každý deň. Sú rôzne typy masiek. Niektoré majú za úlohu dočistiť, revitalizovať, odstrániť drobné vrásky alebo hydratovať pleť.

Okrem toho ju zásobia množstvom energie. Vytvoria totiž na pokožke teplo, vďaka čomu sa intenzívnejšie prekrví. Vďaka tomu je pripravená prijať potrebné látky z masky a vylúčiť nežiadúce škodliviny, ktoré sa na pleti nachytali.

Pleťové masky sú vhodné predovšetkým na upokojenie citlivej pleti, odstránenie čiernych bodiek, ale aj na hydratačnú kúru, ktorú z času na čas potrebuje každá z nás.

Súvisiace články