Ako sa starať o citlivú pleť? Prinášame vám 3 tipy, ktoré jej pomôžu

Ako sa starať o citlivú pleť? Prinášame vám 3 tipy, ktoré jej pomôžu
3. apríla 2023 4 minút čítania
Ako sa starať o citlivú pleť? Prinášame vám 3 tipy, ktoré jej pomôžu

Máte pleť „citlivku”, ktorá reaguje na každú zmenu počasia, nový krém či stres a nevyhovuje takmer žiadna kozmetika?

1. Kozmetika na každý deň

Dizajn_bez_n_zvu-276
Línia určená pre veľmi citlivú pokožku náchylnú na začervenanie, pocity pnutia, vyrážky, štípanie či svrbenie.

Práve pre citlivú pleť je určená kozmetická línia ZZ Sensitive System - Antistress od certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND. Vedci v našich Börlindských laboratóriách ju vyvinuli špeciálne pre citlivú jemnú pleť vo veku okolo 30-tky a pre zrelšiu pleť nad 35 rokov.

Keďže tak ako ostatné produkty tejto značky obsahuje iba starostlivo nakombinované aktívne rastlinné ingrediencie a naopak neobsahuje žiadne PEG, syntetické vône či farbivá, silikóny, parabény či geneticky modifikované suroviny alebo minerálne oleje či ďalšie dráždidlá, citlivú pokožku tak nezaťažuje a nedráždi. Dokonca aj voda v našich kozmetických prípravkoch pochádza z iba vlastného termálneho prameňa a nie je chemicky ošetrovaná, nepridáva tak pokožke žiadnu ďalšiu záťaž.

Jednotlivé prípravky ZZ Sensitive v päťkrokovej systematickej pleťovej starostlivosti obsahujú dokonalo nakombinované prebiotické a probiotické komplexy založené na najnovších vedeckých výskumoch o ľudskej koži. Podporujú prirodzenú obranyschopnosti pleti, stabilizujú jej imunitný systém a vracajú kožnú flóru späť do rovnováhy. Ich každodenné používanie vašu pokožku upokojí, posilní, odstráni pocit nepríjemného pnutia a zbaví ju podráždenia a precitlivenosti.

2. Prvá pomoc pri podráždení a začervenaní

Potrebujete svoju pleť okamžite upokojiť? Prvou pomocou s okamžitým výsledkom na pokožke je intenzívny prírodný koncentrát BEAUTY SHOT S.O.S. Sensitive. Vďaka jeho účinkom ho využívajú aj kozmetičky vo svojich salónoch na okamžité upokojenie pokožky.

Výnimočne účinný koncentrát totiž obsahuje aktívne látky vo vysokej koncentrácii, ktoré pôsobia na citlivú, oslabenú pleť prakticky okamžite a do hĺbky. S.O.S. Sensitive ihneď zredukuje začervenanie, zmierni podráždenie a má na pleť protizápalový efekt.

3. Hĺbková starostlivosť v podobe masky

Dizajn_bez_n_zvu-275
Beauty shot S.O.S. akut a senzitívna pleťová maska sú vynikajúcou kombináciou pre hĺbkovú starostlivosť podráždenej pleti.

Okrem každodennej starostlivosti doprajte raz za čas svojej citlivej pleti aj hĺbkové ošetrenie v podobe pleťovej masky. Pleťové masky totiž dokážu pôsobiť v hlbších vrstvách kože a sú veľmi účinné. Je známe, že ľudia s precitlivenou pleťou reagujú na väčšinu pleťových másk podráždením a začervenaním. Intenzívna nezmývateľná Senzitívna krémová maska od ANNEMARIE BÖRLIND je však špeciálne vyvinutá práve pre citlivú pleť. Dokáže ju okamžite upokojiť, zmierniť jej začervenanie, uvoľniť pnutie, posilniť jej bariéru a prirodzené obranné mechanizmy.

IMG_9464_edited-original-_1

TIP Henriety Martinkovej expertky na prírodnú kozmetiku a beauty špecialistky pre ANNEMARIE BÖRLIND SK & CZ
„Aj zrelá citlivá pleť potrebuje anti-agingovú starostlivosť, no bohužiaľ väčšina anti-agingových prípravkov na takejto precitlivenej pleti dokáže urobiť viac škody než úžitku. Odporúčam vám však vyskúšať Intenzívne ošetrujúce kapsule od ANNEMARIE BÖRLIND, určené ako doplnková posilňujúca starostlivosť alebo ako kúra pre suchú, dehydrovanú pleť po 35-tke, ktorá potrebuje hydratovať, spevniť kontúry tváre a vyhladiť vrásky. Jej zloženie je mimoriadne vhodné aj pre citlivú zrelú pleť. Obsahujú vzácne rastlinné oleje a kmeňové bunky ruže z Čierneho lesa, ktoré prirodzene stimulujú tvorbu kyseliny hyalurónovej v pokozžke. Vaša pleť bude na dotyk i pohľad hladšia, pevnejšia, vitalnejšia a omladenejšia.”

Súvisiace články