Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Ako sa starať o pleť po 30-tke

Ako sa starať o pleť po 30-tke
16. septembra 2019 9 minút čítania
Ako sa starať o pleť po 30-tke

Viete, ako sa o svoju pleť starať v najkrajšom období nášho života? Aké kozmetické produkty jej urobia dobre a aké skôr nie?

Vek okolo tridsiatky a dekádu po nej sa považuje za vrchol života. Ešte stále máme životný elán, energiu, dravosť a hromadu snov, no zároveň sme skúsenejšie, múdrejšie a najmä - máme už pravdepodobne jasno v tom, čo chceme a čo nie.

Rovnako už vieme, čo nám robí dobre a zbytočne nemíňame energiu, čas, peniaze a zdravie na úkor svojej krásy, zdravia a dobrého pocitu. Samozrejme, prichádzajú však nové výzvy - hľadíme do zrkadla a vidíme, ako sa naše, telo, tvár a pokožka menia. U niekoho sa ešte pred tridsiatkou objavujú aj prvé sivé vlasy, prvé vrásky.

Nuž, našu pleťovú rutinu už nemôžeme len tak odbiť studenou vodou a mydlom, ako to mali mnohé z nás v puberte, najmä tie šťastné, ktoré nemali s pleťou žiadne problémy. Po prekročení magickej tridsiatky to už so starostlivosťou voľky-nevoľky musíme začať myslieť vážne. A vlastne aj chceme, no nie?

Avšak pozor! Často sa stáva dokonca presný opak! Mnohé ženy vydesí perspektíva vrások a ochabnutej pokožky do tej miery, že sa pustia do odvážnych experimentov - skúšajú všetky možné kozmetické prípravky, ktoré sú novinkou na trhu, ospevuje ich kamarátka alebo vidia na ne zo všetkých strán masívnu reklamu.

Skúšajú, kombinujú hlava-nehlava bez toho, aby počúvali a vnímali skutočné potreby svojej pleti. Mnohé z nich pritom nie sú vhodné pre ich typ pleti. A keď si k tomu pridáme stres, voľné radikály…

Výsledok? Čoraz viac žien po tridsiatke sa trápi s nečistou pleťou, rozšírenými pórmi, neskorým akné, precitlivenosťou, alergiami.

ANNEMARIE_B_RLIND_-_3_in_1_Facial_Oil_Internet_6014
Ochranný pleťový olej 3v1 s inovatívnym Anti-Blue Light filtrom chráni pokožku pred modrým svetlom a pôsobí tak proti starnutiu pokožky.

U mnohých žien je to pritom len reakcia na to priveľké množstvo rozličnej kozmetiky, reakcia na prehnanú - no nie konštruktívnu snaživosť - dostať svoju pleť do rovnováhy. Je to začarovaný kruh. Pleť, ktorú až prehnane patleme rôznymi sérami a krémikmi, často reaguje úplne opačne - pustulami, vyrážkami a fľakmi.

Pleť po tridsiatke vyžaduje, aby sme vedeli, čo nám robí dobre a čo nie. A aby sme si ju vážili a šetrili. Zaslúži si odbornú diagnostiku pleti v kozmetickom salóne alebo u dermatológa a tie správne ingrediencie a produkty na mieru jej typu a potrebám.

V tomto článku vám navyše poradíme, čo je vhodné pre starostlivosť o pokožku okolo 30-tky.

OCHRANA A HYDRATÁCIA

Hoci pred 30-tkou starnutie kože nie je také viditeľné, verte, že sa deje. Tieto procesy sa však odohrávajú v hlbších vrstvách kože a môžu sa prejaviť až o pár rokov neskôr.

Pokožka sa s pribúdajúcim vekom stenšuje, a produkuje menej elastínu a kolagénu. Zároveň je citlivejšia na stres - zvonku aj zvnútra! Takže sa na nej podpisuje a odráža všetko ešte intenzívnejšie než v mladosti - to, čo zažívate doma i v práci, plánovanie rodiny, stavba domu, cestovanie po svete, prebdené noci či priveľa alkoholu, stres aj okamihy nadpozemského šťastia.

U niektorých ľudí sa prvé príznaky starnutia objavujú už okolo 25-tky, prsty v tom má genetika, životný štýl či typ pokožky. U niekoho naopak až dávno po tridsiatke. Vo všeobecnosti sú však ľudia so suchou kožou náchylnejší na predčasnú tvorbu vrások. Rovnako tí, ktorí vystavujú pokožku slnečnému žiareniu či soláriu nadmerne a bez primeranej ochrany. Keď sa však už raz vrásky objavia, zvyčajne býva neskoro.

Beauty odborníci odporúčajú myslieť už na „prevenciu”, čo v praxi znamená: dôkladne ju ráno i večer čistiť a odlíčiť, používať vhodné, tzv. pre-agingové prípravky, pleť dostatočne chrániť pred UVA aj UVB slnečnými lúčmi a HYDRATOVAŤ. A to aj vtedy, ak svojou hebkosťou pripomína detskú prdelku a o vráskach na nej ani nechyrovať.

Aby pokožka dokázala samu seba regenerovať, bola hladká, pružná a bez vrások, potrebuje mať veľkú zásobáreň vlhkosti.

Kozmetické produkty určené pre váš vek by mali obsahovať nielen hydratačné zložky, ale aj látky, ktoré zabraňujú nadmernej pigmentácii, zvyšujú elasticitu kože a chránia pleť pred predčasným starnutím.

AKÝ TYP KOZMETIKY JE PRE VÁS VHODNÝ?

ANNEMARIE_B_RLIND_-_AQUANATURE_Internet_5780
Prípravky hydratujú pokožku a viažu v nej dostatok vlhkosti a vypĺňajú tak jemné línie a vyhladzujú vrásky.

Máte pocit, že vašej pokožke chýba vlhkosť? Naša pleť má tendencie na vznik vrások vtedy, keď je dehydrovaná, bez ohľadu na vek. Ak bojujete s týmto problémom, nesmierne účinné a dlhodobé riešenie nájdete v prírode v podobe produktovej rady AQUANATURE od certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND.

Obsahujú totiž unikátnu botanickú kyselinu hyalurónovú, ktorá je podobná tej v ľudskej koži a intenzívne tak dokáže zvlhčovať pokožku a zmierňovať vznik prvých vrások. V spojení s kmeňovými bunkami papyrusu stimuluje obnovu kožných buniek a posilňuje kožnú bariéru.

Máte naopak suchý typ pokožky, ktorá je takou nie kvôli nedostatku hydratácie, ale kvôli narušenej lipidovej vrstve? Okrem suchosti a nepríjemného pocitu pnutia ju trápia aj žilky? Pre takúto pleť okolo tridsiatky je vhodná systematická starostlivosť s našou prelomovou anti-aging línou LL Regeneration.

Naši vedci vyvinuli túto produktovú líniu už v 80. rokoch minulého storočia a patrí medzi prvé anti-agingové pleťové prípravky na svete. Za tie desaťročia od jej zrodu sme veľakrát vylepšovali jej zloženie, koncentráciu aktívnych látok, textúru, vôňu a pod.

No základ ostal nemenný - je ním patentovaný prírodný LL biokomplex, ktorý podporuje prirodzenú regeneráciu pleti, dokáže úžasne revitalizovať a spevňovať pleť a dodáva jej viditeľnú sviežosť a jemnosť. Navyše podporuje obnovu buniek, spomaľuje starnutie, zlepšuje odolnosť a ochranný mechanizmus pleti, účinne hydratuje pleť a vyhladzuje vrásky. Dlhodobým užívaním navyše redukuje a predchádza výskytu červených žiliek.

SYSTEMATICKÁ STAROSTLIVOSŤ

Čím sme staršie, tým kľúčovejšia je pravidelná a dôkladná systematická starostlivosť. No nemusíte mať obavy, nie je to žiadna jadrová fyzika. Stačí dodržiavať päť základných krokov, nepreskakovať ich, neflákať ich, ale brať ich ako investíciu do vašej budúcej krásy a mladistvého vzhľadu. Verte, že sa na ne dá zvyknúť veľmi rýchlo a stanú sa takou samozrejmosťou ako čistenie zubov.

Systematická starostlivosť podľa Annemarie Lindner, zakladateľky certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND pozostáva z:

  1. dôkladné čistenie ráno i večer,
  2. tonizácia alebo posilnenie pleti,
  3. denný krém,
  4. nočný krém podľa vášho typu pleti,
  5. očný krém.

Keďže jednotlivé kroky a tomu zodpovedajúce produkty sú navzájom úzko prepojené, odporúčame vám používať produkty pre jednotlivé kroky systematickej starostlivosti z rovnakej rady. To znamená, že ak máte typ pleti, pre ktorý je vhodná línia LL Regeneration, odporúčame vám všetky produkty z rovnakej rady.

KOZMETICKÉ VYCHYTÁVKY PRE VAŠU PLEŤ




Okrem základnej päť krokovej starostlivosti, ktorá by sa po prekročení tridsiatky mala stať vašou každodennou beauty rutinou, môžete mladistvý vzhľad svojej pleti podporiť aj doplnkovou starostlivosťou. Skvelé sú na to intenzívne séra od ANNEMARIE BÖRLIND, ktoré obsahujú aktívne látky vo veľmi veľkej koncentrácii, preto sú výsledky viditeľné prakticky okamžite.

Napríklad Hydro Booster je taký malý kozmetický zázrak, ktorý okamžite a veľmi intenzívne dodá pokožke obrovskú zásobu vlhkosti, celú ju vypne a odstráni drobné vrásky.

Hydro_booster_1_
Vysoko koncentrované ingrediencie okamžite hydratujú, osviežujú a vypĺňajú kontúry pleti.

Pokožka okolo tridsiatky potrebuje aj extra ochranu pred škodlivinami z okolitého prostredia, ktoré sa tiež podieľajú na jej predčasnom starnutí. Hrozbou dnešnej modernej doby je tzv. modré svetlo, žiarenie zo smartfónov, televízorov, tabletov či počítačov, ktorému sme vystavení prakticky neprestajne a je dokázané, že tiež urýchľuje starnutie kože.

Dobrá správa je však tá, že sa dá proti nemu chrániť - tento inovatívny produkt z dielne vedcov z Börlindských laboratórií, ktorý získal množstvo ocenení, si dokonca u nás interne vyslúžil prezývku „tekuté zlato”. Je to totiž suchý Ochranný pleťový olej 3v1, ktorý pokožku zanecháva neskutočne hladkú a hebkú ako kašmír, rozžiarenú, plnú života a jednoducho nádhernú.

Nič podobné na kozmetickom trhu neexistuje, tento kozmetický produkt je skutočne fenomén! Chráni pred modrým svetlom a predčasným starnutím, posilňuje kožnú bariéru a zjemňuje pleť.

IMG_9464_edited-original-_1

TIP Henriety Martinkovej, expertky na prírodnú kozmetiku a beauty špecialistky pre ANNEMARIE BÖRLIND SK & CZ
„Ak ste prekročili tridsiatku, urobte si raz do týždňa párminútový beauty rituál. Všetci žijeme hektický život, no urobte to pre svoju krásu a svoj príjemný vnútorný pocit. Berte to ako svoj malý rituál, chvíle, ktoré strávite len sama so sebou a budete sa rozmaznávať? Čo funguje mne? Večer po očistení tváre si raz do týždňa nanášam VITAMÍNOVÚ DUO MASKU, ktorá obsahuje výťažky zo superovocia ako je goji, acai či rakytníka rešetliakového. Okamžite oživí a revitalizuje pleť a vďaka obsahu vitamínu E zabraňuje predčasnému starnutiu. A jej vôňa na mňa pôsobí energizujúco a zároveň veľmi relaxačne.”

Súvisiace články