Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Suché líčka, mastný noštek – koľko z nás tento problém dôverne pozná!

Suché líčka, mastný noštek – koľko z nás tento problém dôverne pozná!
4. apríla 2023 7 minút čítania
Suché líčka, mastný noštek – koľko z nás tento problém dôverne pozná!

T-zóna býva spravidla najkomplikovanejšou časťou tváre na ošetrenie a vyžaduje si našu pravidelnú starostlivosť. Ako na ňu, aby vás už netrápila?


Ak máte zmiešaný typ pokožky, pravdepodobne vás trápi mastné čelo, respektíve T-zóna a zároveň suché líca a brada. Aká pleťová starostlivosť je pre vás vhodná, ak máte takúto pokožku? Aký make-up a ostatné líčidlá by ste mali používať? A čo ak chcete zároveň bojovať proti vráskam? V tomto článku sa dozviete pár tipov, ako mať krásnu pleť, aj keď je zmiešaná.

Zmiešaná pleť a každodenná rutina

Vaša pokožka potrebuje vyváženú starostlivosť, ktorá upraví nadmernú tvorbu kožného mazu, stiahne rozšírené póry a zmatnie lesklú pleť. Zároveň však poskytne suchým oblastiam vytúženú hydratáciu.

Ako sa dajú dosiahnuť tieto dva na pohľad odlišné ciele? Účinne si s tým dokáže poradiť kozmetika, ktorá obsahuje aktívne prírodné látky, podporujúce prirodzené funkcie pleti.

T-zóna

Zakladateľka našej certifikovanej prírodnej kozmetiky, Annemarie Lindner, zdôrazňovala, že ak chceme mať zdravú pokožku žiariacu krásou, je nevyhnutná systematická starostlivosť. Zaviedla systém 5 krokov starostlivosti o pleť, ktoré odporúča dôsledne dodržiavať. Jednotlivé kroky sú navzájom úzko prepojené, rovnako zloženie a účinnosť produktov, ktoré sa aplikujú v týchto jednotlivých krokoch.

A v prípade problematickej a zmiešanej pleti je tento postup o to dôležitejší, o čo viac sa chceme tešiť viditeľným výsledkom.

Tak teda, aká by mala byť systematická starostlivosť o zmiešanú pleť s mastnou T-zónou a suchými lícami?

1. Čistenie

V prípade mastnej T-zóny je kvalitná čistiaca starostlivosť bodom číslo jeden, ktorý dokáže postupne zmierňovať jej príznaky. Zmiešaná pleť vyžaduje citlivú prírodnú starostlivosť v podobe čistiaceho produktu, ktorý dôkladne, no zároveň šetrne zbaví pokožku nečistôt, odumretých buniek, make-upu a rôznych škodlivín z okolia. Čistenie by ste mali vykonávať ráno po zobudení a pred nanesením ďalších prípravkov a večer po celom dni prv, než si nanesiete nočnú starostlivosť.

Zmiešanej pleti odporúčame na čistenie Čistiaci gél z produktovej línie COMBINATION od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, vyslovene určenej pre tento typ pleti. COMBINATION ČISTIACI GÉL sa správa k pleti pri čistení veľmi šetrne, navyše reguluje tvorbu mazu a sťahuje póry.

2. Tonizácia

Mnohé z nás ju zanedbávajú, no práve tento druhý krok hrá kľúčovú rolu v celej starostlivosti o zmiešanú pleť. Zabudnite na pleťové vody s veľkým podielom alkoholu a chemických zložiek, ktoré pleť vysušia a dotlačia do ešte väčšej produkcie mazu. Pleťové tonikum má vracať pleť do rovnováhy. V tomto kroku zmiešanej pleti odporúčame COMBINATION PLEŤOVÉ TONIKUM od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, ktorý eliminuje tvorbu mazu v T-zóne a hydratuje suché miesta. Obsahuje patentovaný Cyklodextrín, ktorý viaže nadbytočný kožný maz, pleť zmatňuje a tým zvyšuje účinnosť komplexnej starostlivosti. Tento krok sa robí ráno i večer po očistení pleti čistiacim gélom. Tonikum neslúži na dočisťovanie pleti, ale do pokožky sa aplikuje vklepávaním alebo priložením navlhčeného kozmetického tampónu.

Dizajn_bez_n_zvu-277
Zmiešaná pleť s mastnou T-zónou a suchými lícami, či šupinkami vyžaduje špeciálnu vyváženú starostlivosť.

3. Denná starostlivosť, denný krém

Veľkým omylom je vynechávanie krému práve z dôvodu, aby ste T-zónu ešte viac nepremastili. Každý jeden typ pleti a každá jedna časť tváre potrebuje hydratáciu zvonka, aj keď osobitú. Aj z tohto dôvodu je treba ráno vyčistiť a tonizovať. A následne naniesť ľahký denný krém. Denný krém plní predovšetkým ochrannú a hydratačnú funkciu počas celého dňa. Pre zmiešaný typ pleti odporúčame na dennú starostlivosť COMBINATION ZMATŇUJÚCE DENNÉ FLUID od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, ktoré pleť zmatňuje a zároveň jemne hydratuje bez mastenia.

4. Nočná starostlivosť, nočný krém

Nezabúdajte, že aj zmiešaná pleť je dehydrovaná a pleť v noci pilne pracuje a tá mastná duplom. Pri večernej starostlivosti je tretím krokom aplikácia nočného krému, ktorý plní predovšetkým regeneračnú funkciu. Zmiešanej pleti odporúčame COMBINATION NOČNÝ KRÉM od prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, ktorý usilovne pracuje počas noci a celú pleť vracia do rovnováhy.

5. Make-up

Máš zmiešanú pleť s mastnou T-zónou a snažíš sa jej nedostatky zakryť pomocou konvenčných make-upov, korektorov a púdrov? Pozor na to! Konvenčná dekoratívna kozmetika obsahuje chemické látky ako sú parabény, silikóny a podobne, ktoré nie sú kompatibilné s prírodnou látkou či ľudskou bunkou. Sú molekulárne niekoľkokrát väčšie ako ľudská bunka a nemajú tak šancu preniknúť do pleti. Výsledok? Na koži vytvárajú efekt „plastickej fólie", ktorá jej nedovoľuje dýchať a tak sa upchávajú póry, produkuje sa ešte viac kožného mazu a pleť sa následne neželane leskne. Je to prakticky začarovaný kruh. Chceme zakryť nedostatky pleti prostriedkami, ktoré tieto nedostatky ešte viac zhoršujú.

4011061535109_00942653_ANNEMARIE_BOERLIND_-_Makeup_Sunkissed_Office_8840
Prírodná dekoratívna kozmetika s čistým zložením je jednoznačnou voľbou pre zmiešanú pleť.

Záchranou sú prírodné make-upy, ktoré neobsahujú žiadne chemické látky, ktoré sú pre pleť dráždivé a komedogénne. Odporúčame siahnuť po kompaktných make-upoch a púdroch s čisto prírodným zložením:

Zmiešaná pleť a vrásky

Ak máte zrelú pleť, ktorú trápi mastná T-zóna a suché líca, veľmi dobre viete, že nájsť vhodnú anti-agingovú starostlivosť práve pre váš zmiešaný typ pleti - ktorá by si účinne poradila so starnutím a zároveň dávala pleť do rovnováhy - nie je také jednoduché. Väčšina protivráskových krémov má hutnejšiu, ťažšiu konzistenciu, ktorá nie je práve vhodná pre váš typ pleti. Akú starostlivosť teda zvoliť, aby ste svoju pleť omladili a zároveň jej poskytli to, čo potrebuje váš zmiešaný typ pleti?


TIP Henriety Martinkovej, expertky pre prírodnú kozmetiku a beauty špecialistky pre ANNEMARIE BÖRLIND SK & CZ

„ V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že každá pleť potrebuje hydratáciu. Zrelá a zároveň zmiešaná pleť potrebuje často doplniť len "vodu a živiny" v spodných vrstvách pleti a regulácia mazu sa vie v krátkej dobe upraviť. Niekedy si ženy nesprávnou voľbou produktov ešte viac stimulujú tvorbu mazu, napr. neustálym odmasťovaním pleti. Zmiešanej, zrelej pleti odporúčam nasledovný program starostlivosti ANNEMARIE BÖRLIND:

1. ČISTENIE - Aquanature čistiaca pena alebo Enzýmový peeling (denné a večerné čistenie)
2. DENNÁ STAROSTLIVOSŤ - System absolute Anti-aging denný krém LIGHT alebo Naturepair Detox&DNA fluid (obe majú ľahkú konzistenciu vhodnú pre zmiešaný typ pleti)
3. NOČNÁ STAROSTLIVOSŤ - System absolute Anti-aging nočný krém LIGHT alebo Naturepair Detox&DNA fluid (obe majú ľahkú konzistenciu vhodnú pre zmiešaný typ pleti)
4. OČNÁ STAROSTLIVOSŤ - System absolute Anti-aging očný krém
5. MASKA - Hydro Gélová maska

Tento program starostlivosti sa postará o rovnováhu pleti, tj. zníženie tvorby mazu a zvýšenie hydratácie a spevnenie a vyhladenie pleti. Výsledkom je krásna pleť bez mastenia a suchých miest. Naopak pleť bude pôsobiť veľmi sviežo a mlado."

Súvisiace články