Testovala som na vlastnej koži: Takto fungujú prírodné peelingy

Testovala som na vlastnej koži: Takto fungujú prírodné peelingy
3. apríla 2023 7 minút čítania
Testovala som na vlastnej koži: Takto fungujú prírodné peelingy

Naša beauty maniačka Majka sa pustila do testovania troch rozličných peelingov od ANNEMARIE BÖRLIND. Enzýmový, exfoliačný a s ovocnými kyselinami - aký je medzi nimi rozdiel a kedy je ktorý pre koho vhodný? Prečítajte si jej recenziu.

Prírodné peelingy? Keby mi ktosi pred rokom či dva povedal, že prírodné peelingy sú rovnako účinné ak nie ešte účinnejšie ako „konvenčné peelingy”, kvôli ktorým chodíme do kozmetických salónov, no na rozdiel od tých chemických nám pokožku nevysušujú, nedráždia, nepoškodzujú aj živé bunky a nerobia kožu citlivú na slnko, asi by som to považovala za poriadne sci-fi.

A najmä - nedokázala som si predstaviť, ako také prírodné peelingy vlastne dokážu fungovať, keďže som mala za to, že peelingy sú prípravky, ktoré kožu zbavujú odumretých buniek tak, že ju za:

  1. prakticky zdierajú pomocou trenia abrazívnych guľôčok
  2. rozpúšťajú staré kožné bunky pomocou akýchsi syntetických kozmetických rozpúšťadiel.

annemarie-borlind-prirodna-kozmetika-testovanie-ruka-peelingy

No keď som dostala na testovanie tri rozličné peelingy od certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, po prvopočiatočnej skepse som zistila, že peelingy sú skutočne účinný prostriedok nielen na čistenie, ale aj celkové omladenie a zjemnenie pleti a dokážu oveľa viac než len zbavovať odumretých kožných buniek. Dokonca patria do mojej každodennej starostlivosti. A tieto produkty som testovala:

ENZÝMOVÝ PEELING

Ako prvý som vyskúšala takzvaný Enzýmový peeling, teda prírodný peeling, ktorý funguje na princípe rozpúšťania nečistôt a odumretých kožných buniek pomocou rastlinných enzýmov. Znelo mi to poriadne vedecky, preto som bola zvedavá na výsledok. Tento peeling je unikátny v tom, že je to vlastne jemný biely prášok, ktorý treba pred aplikáciou zmiešať s troškou vody. Prášok som nasypala do dlane, pokvapkala vodou a zmiešala tak, že mi vznikla jemne spenená bielo-priesvitná hmota. Tú som si následne naniesla na tvár a nechala pôsobiť. Nechala som, aby sa mi pena doslova vpila do pokožky a potom som zvyšky jemne opláchla.

https://www.annemarieborlind.sk/prirodna-kozmetika/detail/501/peelingy-enzymovy-peeling-30g

Musím povedať, že moja pleť bola už po tejto prvej aplikácii o poznanie hladšia a jemnejšia. Nevedela som sa jej prestať dotýkať. :-) Prekvapilo ma, že peeling ma dokonca odlíčil! Dokonca som sa pomocou neho počas testovania neraz zbavila aj výraznejšieho líčenia a to tak, že som celý proces s aplikáciou prášku zmiešaného s vodou opakovala. Samozrejme, vyhla som sa však očnému okoliu.

V popise produktu sa píše, že tento peeling je vhodný na každodenné čistenie (na rozdiel od väčšiny peelingov, ktoré sa majú aplikovať len 1-2 krát týždenne max). Po každodennom používaní tohto enzýmového peelingu po dobu jedného mesiaca sa mi pleť odvďačuje čistým, hydratovaným a neporušeným vzhľadom.


Moja pokožka je zregenerovaná, zjemnená, vitálnejšia, žiarivejšia a hladšia. Rastlinné enzýmy urýchľujú výmenu kožných buniek a netrvá dlho, kým si tiež všimnete zmenu, keď ho skúsite. Musím sa priznať, že som si tento zázračný prášok nanášala aj na krk a dekolt, kde mi enzými tiež hĺbkovo prečisťovali póry. Spozorovala som aj zjemnenie vrások, pigmentových škvŕn a akné, údajne to funguje aj na drobné jazvičky.

Musím povedať, že tento produkt kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND považujem za veľmi vydarený a zaradila som ho ako súčasť svojho kozmetického rituálu.

EXFOLIAČNÝ PEELING

Druhý v poradí sa mi do rúk dostal tzv. exfoliačný peeling. Funguje na princípe hydrogenovaného jojobového oleja a bambuckého masla. Tieto dve hlavné zložky na pleti nič nepokazia. Práve naopak. Po nanesení krémového zelenkastého peelingu, ktorý má jemnú mätovú farbu a obsahuje prírodné guličky z jojobového vosku priľnul k mojej pleti.

Je neuveriteľné, že pri týchto produktoch kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND vidíte výsledky veľmi skoro.

annemarie-borlind-prirodna-kozmetika-exfoliacny-peeling

Už po prvej aplikácii som pocítila ochrannú vrstvu, ktorú tento peeling na mojej pleti vytvoril. Akoby mi ju obalil, aby zabránil počas procesu čistenia tomu, že by do mojej pokožky prenikli akékoľvek nečistoty. Tento peeling ako taký podporuje regeneráciu a zabraňuje strate vlhkosti. A ja som to pocítila takmer okamžite. Abrazívne čiastočky jojobového vosku pracovali na mojej tvári veľmi dobre a intenzívne.

Po umytí bola moja pleť vypnutá. Cítila som, že sa všetky potrebné látky dostali do tých najhlbších vrstiev a moja pokožka bola na dotyk jemnejšia, hladšia. Vyzerala vyživenejšia a hydratovanejšia než tomu tak bolo pred aplikáciou. Úžasná textúra, krásna jemná vôňa a naozaj skvelé výsledky. To je exfoliačný peeling od ANNEMARIE BÖRLIND.

PEELING S OVOCNÝMI KYSELINAMI

Musím priznať, že slovo kyseliny neznie práve lákavo. Inak tomu nebolo ani u mňa. Po naštudovaní tejto novinky medzi peelingami z dielne značky ANNEMARIE BÖRLIND som ale bola pokojná. Nadobudla som tú istotu, že peeling neobsahuje nič, čo by mojej pleti poškodilo. A že nejde o kyseliny ako také, ale o extrakty z čučoriedky a z javorového sirupu. Extrakt z čučoriedky má anti-agingový efekt a hydratuje pokožku. Extrakt z javorového sirupu má vysoký obsah cukrov a minerálov a tým dodáva pleti potrebnú hydratáciu. Hneď mi bolo jasné, že nejde o nič chemické ani toxické.

Tak som sa pustila do testovania. Najprv som si vyskúšala textúru a vôňu na zápästí. Ostala som veľmi príjemne prekvapená. Išlo o ružovkastú priehľadnú gélovú konzistenciu s naozaj silnou príjemnou ovocnou vôňou.

annemarie-borlind-prirodna-kozmetika-peeling-s-ovocnymi-kyselinami

Gél bol už na dotyk veľmi jemný. Tento peeling sa ku mne navyše dostal v čase, keď som trošku bojovala s čelom posiatym malými vyrážkami, ktoré ale neboli zapálené, len ich bolo veľa a už na pohľad mi vadili. Celá pleť bola fajn až na to čelo. A keďže peeling s ovocnými kyselinami je určený aj pre mastnú pleť a dokonca pre pleť náchylnú na akné, neváhala som a siahla som po tomto prírodnom unikáte. Odporúčaná aplikácia je 1x týždenne na vyčistenú pleť. Ja som ho práve kvôli vyrážkam na čele používala 2-3x za týždeň. Naniesla som ho v hojnejšej miere na tvár, na čelo obzvlášť. Opäť som vynechala oči a pery.

Gél vytvoril jemnú nelepivú štruktúru a mala som pocit ochranného plášťa pre moju pleť. Počas 10 minút som si vychutnávala vôňu ovocných extraktov, ktoré sú naozaj prenikavé.

Po ubehnutí času som tvár opláchla vlažnou vodou. Bola som milo prekvapená. Už po prvej aplikácii bola moja pleť upokojená a optimalizovaná. Získala som svieži vzhľad a zbavila sa nerovností. Moje vyrážky boli eliminované. Na dotyk bola pleť jemná ako pokožka batoľaťa. Naozaj som si ten pocit užívala. Odporúčam všetkým, ktorí si nevedia poradiť s mastnejšími miestami na tvári alebo s vyrážkami. Ľutovať určite nebudete!

annemarie-borlind-prirodna-kozmetika-peelingy-majka

Po testovaní všetkých troch peelingov som pochopila, že pre dosiahnutie nádhernej revitalizovanej a omladenej pleti sú pre mňa absolútnym základom mojej pleťovej rutiny. Čisto rastlinné zloženie a úžasné výsledky na mojej pleti hovoria za všetko. Ten pocit, keď sa necháte rozmaznávať je na nezaplatenie. Toto novodobé hĺbkové, ale v prvom rade šetrné a mimoriadne účinné čistenie pleti si môže dopriať zaručene každá z vás.

Súvisiace články