Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Prečo je biela hľuzovka diamantom v anti-aging prírodnej kozmetike?

Prečo je biela hľuzovka diamantom v anti-aging prírodnej kozmetike?
10. apríla 2019 4 minút čítania
Prečo je biela hľuzovka diamantom v anti-aging prírodnej kozmetike?

Hovorí sa jej aj biely diamant a ľudia sú za ňu ochotní platiť tisíce eur. Najvzácnejšia a najdrahšia jedlá huba je však lahôdkou nielen v gastronómii, ale aj v kozmetike. Ako sa dostala do kozmetiky? A aké účinky má na pleť? Čítajte ďalej a zistite o tejto zázračnej ingrediencii viac.

Čo je hľuzovka biela?

Hľuzovka je podzemná huba, ktorá rastie v hĺbke do 30 centimetrov medzi koreňmi stromov v symbiotickom vzťahu s koreňmi a kmeňmi okolitých stromov. Jej výskyt je extrémne zriedkavý, nedá sa umelo pestovať, musí rásť vo voľnej prírode. Na jej nájdenie sa používajú špeciálne vycvičené psy či ošípané. Iba oni dokážu nájsť hľuzovku v štádiu ideálnej zrelosti.

Ak ste hľuzovku už ochutnali, asi už viete, že má prenikavú vôňu, ktorá „nesadne“ každému, no jej chuť je nezabudnuteľná a nenahraditeľná. To je len jeden z dôvodov, prečo ju nazývajú bielym diamantom v kulinárstve. Avšak stále viac ľudí však objavuje jej hodnotu nielen v gastronómii, ale aj v kozmetike, a to vďaka vysokému obsahu látok, ktoré ju robia diamantom aj v anti-aging kozmetike. Čo presne ju robí takou špeciálnou? Čítajte ďalej a dozviete sa o tejto unikátnej zložke viac.

Vedeli ste, že 1 kilogram bielych hľuzoviek sa dokáže vyšplhať okolo 9 000 €, v Japonsku dokonca za 15 000€ a najdrahšia hľuzovka bola vydražená za 330 000 dolárov?

hluzovka-prirodny-botox-1024x684
Vďaka vysokému podielu dôležitých aminokyselín a vitamínov skupiny B, pôsobí biela hľuzovka ako prírodný detox.

Ako sa biela hľuzovka dostala do kozmetiky?

annemariemichael
Annemarie Lindner založila prírodnú kozmetiku v roku 1959 a už v tej dobe bola považovaná za vizionárku a inovátorku, ktorá priniesla veľké inovácie pre kozmetický svet.


A ako sa biela hľuzovka stala kľúčovou ingredienciou v anti-aging starostlivosti prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND pre zrelú pleť?

Niekomu to bude pripadať ako podarená náhoda, inému možno ako osud.

Keď Michael, syn našej zakladateľky Annemarie Lindner, raz večeral v istej talianskej reštaurácii, na tanieri pred ním pristálo lahodné jedlo s bielou hľuzovkou. Keď Michael ochutnal, žasol nad jej delikátnou chuťou a v hlave mu skrsla myšlienka:

„Ak to je diamant v gastronómii, prečo by to nemohol byť aj diamant v našej kozmetike? Veď všetko, čo sa dá zjesť, si môžeme dať aj na tvár. Čo keby sme otestovali, aké aktívne látky a benefity by mala táto jedlá huba v našej bio kozmetike!?"

Biela hľuzovka namiesto injekcií či botoxu


Borlindské laboratóriá sa pustili do testovania bielej hľuzovky a ukázalo sa, že táto podzemná huba sa stane absolútnym drahokamom medzi prírodnými ingredienciami v ich kozmetike.

Obsahuje totiž vysoký podiel dôležitých aminokyselín a rôzne skupiny B vitamínov. Na pokožku pôsobí ako prírodný botox, pretože dokáže liftingovať a spevňovať ochabnutú pleť. Zároveň aktivuje v pokožke gén mladosti a procesy, ktoré sa v nej odohrávali v mladosti a zabezpečovali plný vzhľad tváre bez vrások. Línia NATUROYALE BIOLIFTING, kde sa nachádza práve hľuzovka biela, je považovaná za celoživotné dielo Annemarie Lindner, zakladateľky značky ANNEMARIE BÖRLIND.

Naturoyale
Vitamín B3 v hľuzovke bielej spomaľuje enzýmy, ktoré odbúravajú kolagén a zabezpečuje tak vypnutú pleť.
Naturoyale2
Línia NATUROYALE BIOLIFTING, kde sa nachádza práve hľuzovka biela, je považovaná za celoživotné dielo Annemarie Lindner, zakladateľky značky ANNEMARIE BÖRLIND, za čo získala prestížne ocenenie v USA


Navyše pokožku hydratuje, posilňuje a vyživuje. V kombinácii s morským narcisom, produkty optimalizujú tvorbu melanínu, teda vzniku ďalších pigmentových škvŕn a tiež zjemňujú už existujúce tmavé škvrny, kruhy, jazvy či fľaky.

Niet sa čomu čudovať, že sa táto produktová línia starostlivosti o náročnú zrelú pleť po 45-tke - NATUROYALE SYSTEM BIOLIFTING - nazýva aj kráľovská. O vašu pleť sa postarajú vzácne ingrediencie hodné kráľovien.

Súvisiace články