Hľadáme nové posily do nášho tímu v Poprade! Pozrite si ponuku.

Ako vybrať peeling na tvár. Opýtali sme sa našej lektorky Kiki

Peelingy
23. augusta 2018 5 minút čítania
Ako vybrať peeling na tvár. Opýtali sme sa našej lektorky Kiki

Ak hľadáte spôsob, ako zlepšiť vzhľad svojej pokožky a dodať jej zdravý lesk, peelingy by mohli byť tou správnou voľbou pre vás. Existuje mnoho rôznych druhov peelingov, ktoré sa líšia v zložení a účinkoch, a preto je dôležité zvoliť ten správny pre vašu pokožku. O dôvodoch, prečo siahnuť po peelingoch nám porozprávala naša beuty lektorka Kika.

Zvýšená účinnosť pleťových prípravkov či hĺbková regenerácia

Slovo peeling v angličtine znamená „lúpať” a kozmetická metóda peelingov je založená na odlupovaní toho, čo by už na pokožke nemalo byť. Pomocou peelingu z nej môžeme odstrániť odumreté kožné bunky, suché šupinky, zmäkčiť ju, ale z nej aj odstrániť farebné nerovnosti či znížiť výskyt upchatých pórov.

Ak chcete svojej pleti dopriať skutočne dôkladnú starostlivosť, určite pleťové peelingy odporúčam zaradiť do svojich pravidelných kozmetických rituálov. Peelingy nie sú len príležitostným rozmarom, ktorý svojej pokožke doprajeme „raz za uhorský rok”, keď si práve spomenieme. Ich účinnosť sa skutočne prejaví práve pri pravidelnosti. Vtedy sa stanú neoceniteľnými pomocníkmi, ktorí vašu pleť zregenerujú a pripravia ju na nanášanie ďalších kozmetických produktov. Celkovo sa tak zvyšuje účinnosť pleťových prípravkov. Postarajú sa totiž o to, že vaša pokožka účinnejšie absorbuje výživné látky, ktoré prípravky obsahujú. Ich cieľom je odstraňovať odumreté bunky a stimulovať krvný obeh. Vďaka tomu je pokožka krásne hebká, zbavená starých buniek a pripravená prijať dôležité živiny.

ANNEMARIE_B_RLIND_-_Peelings_Office_5778
Existuje mnoho rôznych druhov peelingov, ktoré sa líšia v zložení a účinkoch, a preto je dôležité zvoliť ten správny pre vašu pokožku.

Aký je rozdiel medzi exfoliačným a enzymatickým peelingom?

Existujú dva typy peelingov, ktoré sa používajú podľa typu pokožky a cieľa, ktorý s nimi chcete dosiahnuť.

  1. Exfoliačný peeling, pri ktorom sa využívajú abrazívne čiastočky.
  2. Enzymatický peeling, ktorý pracuje na pokožke na báze enzýmov.

Prečo, kedy a ako používať exfoliačný peeling?

Odumieranie a odlupovanie kožných buniek je súčasťou prirodzeného procesu samoobnovy pokožky. Niekedy však treba pokožke pomôcť, a to vtedy, keď pôsobí mdlo, bez života, alebo na nej zbadáme suchšie miesta, fľaky či iné nerovnosti.

Exfoliačný peeling funguje na princípe mechanického trenia pokožky pomocou abrazívnych čiastočiek, ktoré majú schopnosť odstrániť odumreté bunky a nečistoty. Nie je však univerzálnou metódou pre všetkých. Vyhnúť by ste sa mu mali vtedy, ak je na pokožke infekcia, zápal, alebo trpíte ekzémom či akné.

Abrazívne čiastočky v našom exfoliačnom peelingu sú vlastne guľôčky z jojobového vosku, ktoré pokožku šetrne ale hĺbkovo mechanicky zbavia odumretých buniek. Jeho prírodné zloženie reguluje produkciu mazu, zjemňuje a vyhladzuje póry a vďaka obsahu organického bambuckého masla navyše pleť vyživuje a vracia jej vlhkosť.

Používa sa tak, že ho približne minútu jemne vmasírujete do očistenej, jemne navlhčenej pokožky, a potom ju dôkladne opláchnete vodou. Po ňom môžete buď naniesť krém či sérum alebo aplikovať masku. Vďaka peelingu sa výživné látky z masky dostanú skutočne do hlbších vrstiev pokožky a „nezabrzdia” ich staré, nepotrebné bunky.

Najvhodnejší čas na peeling je večer, lebo pokožka sa v noci regeneruje. Intervaly medzi jednotlivými peelingami volíme podľa typu pokožky. Mastnú a zmiešanú pokožku môžeme peelingovať raz týždenne. Pri normálnej, suchej či zrelej pleti peeling odporúčame aplikovať raz za dva týždne. Ak by sme pleť peelingovali príliš často a necitlivo, mohla by začať produkovať viac mazu, prípadne by sa mohlo začať tvoriť viac šupiniek.

Enzymatický peeling - účinný a šetrný spôsob čistenia pleti

Prírodný enzymatický peeling predstavuje nový spôsob čistenia pleti. Proti klasickému, dobre známemu exfoliačnému peelingu, ktorý odstraňuje zrohovatenú kožu pomocou hrubých obrusovacích čiastočiek, enzymatický peeling je k pleti šetrnejší, preto sa môže používať denne. Pre ženy, ktoré majú citlivú pleť, sklony k začervaniu alebo k tvorbe žiliek, je enzymatický peeling dobrou alternatívou. Ako vyplýva už z jeho názvu, náš enzymatický peeling obsahuje bioaktívne enzýmy získané z ovocných kyselín, ktoré na pokožke pôsobia tak, že šetrne odstraňujú zrohovatenú kožu bez obrusovania. Jemne narušia väzby medzi jednotlivými bunkami kože, ktoré sa následne od seba ľahšie odlúčia. Enzýmy sú prírodné a na pleť pôsobia protizápalovo, pleť hydratujú, rozjasňujú a samozrejme dôkladne čistia.

Aplikácia je veľmi jednoduchá. Tieto enzýmy sa nachádzajú v podobe prášku, ktorý si nasypete do dlane a rozpracujete s vlažnou vodou, nie však horúcou, aby sa zachovala účinnosť a životnosť enzýmov. Na dlani si vytvoríte jemnú penu a vmasírujete do pokožky, necháte chvíľu pôsobiť a zmyjete vodou. Tento rituál si môžete zaviesť do svojich kozmetických procedúr ráno aj večer. Prírodný enzymatický peeling okrem dosiahnutia dokonalo čistej a hebkej pleti, jej zároveň dodáva vitamíny, minerály a amino kyseliny. Pôsobí upokojujúco.

Často sa tento druh peelingu odporúča zaradiť do programu starostlivosti o zrelú pokožku s vráskami alebo s pigmentovými škvrnami. Jemné enzýmy totiž rozrušujú poškodené bunky a zabezpečujú lepší prienik účinných látok následne aplikovaných produktov. Výsledkom je dôkladne vyčistená, zamatovo hebká a zdravšia pokožka.

Aké produkty s nimi môžete kombinovať?

Enzymatický peeling alebo exfoliačný peeling si môžete zahrnúť do akejkoľvek pleťovej starostlivosti podľa typu pleti. Neodporúčame ich používať jedine v kombinácii s čiernou maskou 2v1, pretože sama o sebe má exfoliačný efekt (slúži aj ako peeling).

Súvisiace články